– Det var smertefullt

Cody Gakpo hadde tydelige merker etter stemplingen han fikk fra Tyrone Mings.

Et av samtaleemnene etter lørdagens kamp mellom Liverpool og Aston Villa var avgjørelsene til dommer John Brooks og VAR Tony Harrington. Spesielt ved to anledninger falt de ned på avgjørelser som har blitt mye diskutert i etterkant - Tyrone Mings sin stempling på Cody Gakpo og den annullerte scoringen til samme mann. 

Premier League kom med en forklaring på hvorfor målet ble annullert, men har til gode å kommentere situasjonen med Mings og Gakpo, der videodommer sjekket om forsvarsspilleren burde blitt utvist for farlig spill. Til slutt falt Harrington ned på at gult kort ikke var en klar og åpenbar feil, og spillet gikk videre. 

Her er forklaringen på det annullerte målet

Her er forklaringen på det annullerte målet

Premier League så det nødvendig å forklare avgjørelsen til dommerteamet.

Slik som i sesongen som helhet, startet Liverpool spurten litt for sent

Kampkommentar Liverpool-Aston Villa:Slik som i sesongen som helhet, startet Liverpool spurten litt for sent

Et solid Aston Villa-lag og merkelige VAR-avgjørelser satte en stopper for Liverpools jakt på Champions League-spill. Her er vår kommentar etter kampen.

Kommentar 20.mai 19:26

Men at det var et ordentlig sammenstøt er det ingen tvil om. Bilder som sirkulerer på Twitter viser at nederlenderen hadde fått et par kraftige skrap på overkroppen som følge av stemplingen.

– Det var smertefullt, men heldigvis ikke alvorlig, så jeg kunne spille videre, sa Gakpo etter kampen ifølge Liverpool Echo

– Sammenstøtet var kraftig, men dommeren valgte å gi gult kort, så da måtte vi bare spille videre. Vi må bare akseptere det, sa Gakpo.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om episoden etter kampen og sa at han ikke hadde sett den nøye nok til å komme med en vurdering. Men han hadde fått se sårene til Gakpo. 

– Og det får man ikke uten at det er en skikkelig forseelse, sa Klopp, som må være forsiktig med å kommentere dommeravgjørelser etter å ha blitt utestengt to ganger denne sesongen - senest i lørdagens kamp.

Løftet seg

Elleve mot elleve gikk Liverpool til pause med 0-1, og Aston Villa ledet fortjent. Det var først etter hvilen at Gakpo og co begynte å få fart på sakene, og nederlenderen ble etter hvert mer produktiv i en dypere rolle.

– I første omgang var det veldig lite rom, men jeg fant litt mer plass dypere i banen etter pause. Der føler jeg at jeg kan produsere ting og hjelpe laget. Jeg liker å spille der, og der får jeg brukt noen av mine styrker, sa Gakpo.

Lørdagens kamp ble nok best husket for å være avskjedskampen til blant andre Roberto Firmino, mannen Gakpo nå har overtatt rollen til. 

– Han har lært meg mye og jeg skal prøve å lære enda litt til. Det er stadig ting å forbedre. Alle vet hva slags spiller han er - han er en stor spiller som jeg kan lære mye av, sa Gakpo.

«Veldig nærme enighet om de personlige betingelsene»

Romano: «Veldig nærme enighet om de personlige betingelsene»

Liverpool ser ut til å ville gjøre Alexis Mac Allister til sommerens første signering.

– Jeg har elsket hvert eneste minutt

– Jeg har elsket hvert eneste minutt

James Milner sier det blir trist å forlate Liverpool FC.