Owen Beck om tiden i Portugal og Bolton:– Det var tøft, men jeg føler meg som en mer erfaren spiller

Owen Beck hadde en vanskelig høstsesong på utlån til Portugal og Bolton, men nå er han tilbake i varmen med Diaz og co.

De fleste kjenner nok til Conor Bradleys eventyrsesong i Bolton, men på den andre backen spilte en annen utlånsspiller fra Liverpool i høst. Owen Beck ble først utlånt til Famalicao i Portugal før Bolton ble hans endelige destinasjon i august.

Høstsesongen endte i skuffelse for 02-modellen, som slet med spilletid og tillit i League One-klubben.

– Jeg visste at det ville bli tøft, men jeg ville reise for å bli mer erfaren i seniorfotballen. Jeg håpet åpenbart på mer spilletid, men slik er det. Da må jeg ta læring fra det, sier Beck til liverpoolfc.com.

Venstrebacken er likevel glad for at han fikk oppleve utlånene, selv om det ble begrenset med muligheter.

– Jeg føler at jeg har kommet tilbake med mer erfaring, så jeg ser på begge oppholdene som positive. Det er ingen grunn til å dvele mer med det, for da blir du fort negativ.

LEAGUE ONE: Beck spilte bare 363 minutter fordelt på ni kamper for Bolton.

LEAGUE ONE: Beck spilte bare 363 minutter fordelt på ni kamper for Bolton.

Tilbake på Merseyside

Det er kanskje spesielt vanskelig å se sin lagkompis fra Liverpool, Conor Bradley, briljere for Bolton på samme tid. Det tenker ikke Beck spesielt mye på, for han er henrykt over hva kollegaen har fått til denne sesongen.

– Conor har imponert voldsomt! Jeg har vært innom og sjekket Boltons resultater, og nå er de også i playoff. Da må jeg følge ekstra tett med, for jeg håper selvfølgelig at de rykker opp, sier Beck.

Tilbake i januar ble venstrebacken sendt tilbake til Kirkby og Merseyside for å fullføre sesongen med Liverpool. Det hadde 02-modellen godt av etter en tung høst.

– Jeg har elsket det å spille hver uke og få kroppen i kampform. Momentumet er tilbake, og jeg har prøvd å hjelpe laget så godt jeg kan.

Etter nyttår har Beck nemlig blitt en fast brikke for Barry Lewtas U21-lag, som avsluttet sesongen på en 2. plass forrige helg.

– Guttene har hatt en flott sesong, og de bør være veldig stolte over plasseringen de endte på, fortsetter han.

Ramsay løper igjen

Ramsay løper igjen

Gledelig nytt fra AXA Training Centre.

Nyheter 11.mai 11:22
Balagizi var tilbake etter langvarig skade, mens Doak var syk da U21-laget sikret seg andreplassen

Balagizi var tilbake etter langvarig skade, mens Doak var syk da U21-laget sikret seg andreplassen

Liverpool U21 slo Crystal Palace i London, og sikret seg andreplassen i Premier League 2.

Nyheter 06.mai 16:03

Skryter av lagkameratene

I løpet av 2023 har Beck også vært en regelmessig spiller på Jürgen Klopps førstelagstreninger. På treningsfeltet får han bryne seg på spillere som Luis Diaz, Mohamed Salah og Darwin Nunez.

Han har også lært mye av sine backkollegaer Robertson og Tsimikas.

– Når du trener med Robbo så forstår du hvor god han faktisk er. Det eneste jeg kan gjøre er å lære så mye jeg kan fra ham. Det samme gjelder Kostas Tsimikas. De snakker med meg, hjelper meg og forteller meg hva jeg kan forbedre meg på. Det har gitt meg mye, for du lærer mye av seniorspillere som dem.

Becks spillestil passer nok hånd i hanske i hva Klopp ønsker seg av en venstreback. Offensiv, løpssterk, men ikke minst en god dose lidenskap.

– Jeg elsker å angripe, utfordre og levere målgivende pasninger. Det er en stor del av spillet mitt. Det er selvfølgelig også viktig å forsvare seg godt, så det handler om å finne den riktige balansen, sier han.

Klopp og co har tre viktige kamper igjen av sesongen før det er sommerferie. I slutten av juni møter troppen tilbake på Merseyside for en ny pre-season foran 23/24-sesongen. Da kan Beck få flere muligheter til å imponere.

– Forhåpentligvis kan jeg vise meg frem for førstelagstrenerne Det er målet mitt, avslutter venstrebacken.

Ville ha «nye LFC» med en gang, heller enn å utsette det til sommeren

Ville ha «nye LFC» med en gang, heller enn å utsette det til sommeren

Jürgen Klopp har gjort viktige endringer på treningsfeltet allerede – heller enn å vente.

Nyheter 11.mai 09:58
Økonomisk er forskjellen enorm

Med tre kamper igjen spiller Liverpool om plass i EuropaØkonomisk er forskjellen enorm

Liverpool kjemper om europacupspill denne våren – men hvor mye penger er det i de ulike turneringene?

Innsikt 11.mai 15:06