– Jeg er veldig glad for at han endelig er utrolig viktig for oss

Jürgen Klopp har blitt svært imponert over flere av ungguttene denne sesongen.

fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om de aller yngste spillerne i troppen sin. Det er flere store talenter i tyskerens rekker for tiden, og samtlige har imponert Liverpool-treneren denne sesongen.

Curtis Jones er av dem. 22-åringen har ventet på gjennombruddet i den røde drakten i flere år, og i vår virker det som han endelig har fått ut en del av potensialet som bor i ham. Det har vært veldig viktig, ifølge Klopp.

– Det kan være en lang og hard vei til toppen når du er ung med store forhåpninger og masse kritiske røster. Å finne veien ut av det er ikke enkelt, sa Klopp.

Jones er en av to scousere i årets tropp, noe som gjør han litt mer spesiell i en by som Liverpool. Det har ikke vært en haug med egenproduserte spillere i klubbens nylige utgaver.

– Jeg er veldig glad for at han endelig er utrolig viktig for oss, og at det er vår gutt som tar de store stegene, fortsatte tyskeren.

NY VÅR: Curtis Jones scoret to av målene da Leicester ble slått 3-0 tidligere i mai.

NY VÅR: Curtis Jones scoret to av målene da Leicester ble slått 3-0 tidligere i mai.

Flere høster skryt

Klopp nøyet seg ikke med å skryte av bare en av sine yngste spillere i troppen. Da tyskeren først var i gang fortsatte han på resten av gjengen.

For flere unggutter har hatt sine øyeblikk denne sesongen, men tyskeren har blitt spesielt imponert over skadde Stefan Bajcetic.

– Han er den spilleren som har vist seg mest. Han var eksepsjonell. Han spilte som en mann, men i en barnekropp, og intensiteten tok ham. Tegnene han ga oss var veldig, veldig lovende, sier Liverpool-treneren. 

Harvey Elliott får skryt, men også en liten oppvekker av Klopp. 19-åringen leverte gode kamper gjennom hele høsten, men har sluknet litt utover i 2023.

– Han har spilt mange kamper for oss i en mindre god periode. Han er fortsatt veldig, veldig ung og klarte ikke å opprettholde sitt høyeste nivå, men vist gode tegn. Det vil bare gå i en retning fremover, og det er definitivt oppover.

Helt på tampen fikk tyskeren også dratt inn Ben Doak, som ikke har figurert på gressmatten så mye denne sesongen. Det er kanskje ikke så rart, for skotten er tross alt knapt fylt 17 år. 

– Han er med oss på trening igjen nå. En spesiell gutt, veldig selvsikker og han har noe ingen andre leverer. En direkte dribler, som også er veldig uredd, god teknisk og har en høy hastighet. Men han er veldig ung, avsluttet han.

Klopp gikk i mer detalj da han beskrev Fabio Carvalhos første sesong på Anfield. Tyskeren var åpen for et utlån til sommeren. Du kan lese mer om det her.

En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Trofè, målpoeng og nesten opprykk:En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Conor Bradley kan bli løsningen på et langvarig problem for Jürgen Klopp.

Nyheter 26.mai 21:47
Fordelene med en sesong i Europa League

Fordelene med en sesong i Europa League

Det blir Europa League på Liverpool neste sesong, men fortvil ei. Det finnes noen fordeler.

Innsikt 25.mai 22:48