Cody Gakpo:– Jeg tror det var skrevet i stjernene at han ville score det målet

Roberto Firminos dager på Anfield nærmer seg slutten, men Liverpool har allerede fått på plass hans erstatter.

Roberto Firminos tid på Anfield nærmer seg slutten, og brasilianeren vil forlate et stort tomrom i Liverpools tropp når han forlater klubben i sommer. 31-åringen har vært Jürgen Klopps mest betrodde mann i løpet av tyskerens regjeringstid på Anfield, og står i skrivende stund med 361 kamper og 110 mål for de røde.

Det blir ikke enkelt å fortsette uten ham, men heldigvis for klubben og Klopp kan det se ut til at erstatteren allerede er klar. Hans navn er Cody Gakpo, og ankom Merseyside i januar. Etter en vanskelig start på Liverpool-karrieren har vårsesongen vist tegn til at det bor noe spesielt i nederlenderen.

Spissen har selv funnet seg godt til rette i England, og gleder seg til neste sesong, men først vil han avslutte denne sesongen for sin angrepskollega Firmino.

– Jeg tror det var skrevet i stjernene at han ville score det målet. Jeg er utrolig glad for at han gjorde det. Det ble ikke vinnermålet, men det var viktig uansett, for jeg tror alle vil huske ham som en legende både på og utenfor banen, sier 23-åringen til liverpoolfc.com.

LEGENDE: Roberto Firmino fikk sin høyst fortjente hyllest etter sin siste scoring på Anfield.

LEGENDE: Roberto Firmino fikk sin høyst fortjente hyllest etter sin siste scoring på Anfield.

Firmino leverte varene mot Aston Villa og sikret et poeng forrige helg, men Gakpo var tross alt også på scoringslisten i et par minutter. Nederlenderen var sist på ballen da de røde trodde de hadde utlignet tidlig i omgangen, men en litt uforståelig annulering visket målet ut.

Det er kanskje en umulig oppgave å erstatte en spiller og person som Firmino, men Gakpos landsmann Van Dijk er ikke i tvil om at 23-åringen har det som skal til.

– Jeg tror det er en veldig, veldig vanskelig rolle å spille, og jeg synes Cody gjør det enestående. Han lærer og tilpasser seg fortsatt. Etter min mening har Bobby vært en av de beste i denne rollen, sier midtstopperen til The Independent.

23-åringen ankom Anfield tilbake i januar, men da hovedsaklig som en venstrekant. Den posisjonen har endret seg i løpet av de siste månedene og i vår har han stort sett blitt brukt i en spissrolle. Det har resultert i seks mål og to målgivende på 20 Premier League-kamper.

– Han har bare vært her i seks måneder, og han gjør det allerede veldig bra. Det er et positivt tegn, men han må fortsette å levere, ha beina godt plantet i bakken og høre på meg, fortsetter Van Dijk.

Manchester City skal ha kastet seg inn i kampen om Mac Allister

Manchester City skal ha kastet seg inn i kampen om Mac Allister

Lørdag kveld ble det rapportert om at avtalen om en overgang var nær. Nå meldes det om interesse fra de store rivalene.

Liverpool har bedt om en forklaring på de to omdiskuterte dommeravgjørelsene

Liverpool har bedt om en forklaring på de to omdiskuterte dommeravgjørelsene

Klubben har skrevet til PGMOL, dommernes styrende organ, for å få en forklaring på de to avgjørelsene som ledet til uavgjort mot Aston Villa.

Skuffet etter Villa-kampen

Det endte dessverre ikke med seier i Firminos Anfield-avskjed, hvor flere markante spillere også fikk sin avskjed fra publikummet. Det er allerede bekreftet at Naby Keita, James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain også forlater klubben etter denne sesongen.

Gakpo var skuffet over å ikke gi fireren en seier i deres siste kamp på hjemmebane.

– Vi ville virkelig vinne denne kampen, både for poengene og på grunn av hvilken dag dette var. Det ble et siste farvel med flere legender og du vil selvfølgelig vinne for dem. Det skjedde ikke, men ble ble en emosjonell dag for mange uansett, sier han.

Etter et lite halvår på Merseyside har han også blitt godt kjent med Liverpools supportere, og spesielt den elektriske stemningen på Anfield. Han sliter med å beskrive dem med ord.

– Det er helt sinnsykt, for å være ærlig. De er med oss i dårlige tider, og også i gode tider så klart. Jeg setter stor pris på alle sammen, så det blir viktig å levere bedre inn mot den neste sesongen, avslutter Gakpo.

Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk mener Liverpool kan tiltrekke seg de beste spillerne selv om det ikke blir Champions League-fotball på Anfield til høsten.

«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene:«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene etter sesongens siste hjemmekamp, der avskjedsfesten til Roberto Firmino og co dempet skuffelsen over at topp fire-håpet nå er så godt som ute.

Innsikt 21.mai 15:26