Liverpool har bedt om en forklaring på de to omdiskuterte dommeravgjørelsene

Klubben har skrevet til PGMOL, dommernes styrende organ, for å få en forklaring på de to avgjørelsene som ledet til uavgjort mot Aston Villa.

Det var nok like greit at Jürgen Klopp måtte bivåne oppgjøret mot Aston Villa lørdag ettermiddag fra tribunen. 

For etter å ha blitt suspendert etter å ha uttrykt sin misnøye med dommerne etter kampen mot Spurs i slutten av april, måtte han fra tilskuerplass se at dommerne nok en gang gjorde flere merkelige avgjørelser. 

Dommer John Brooks valgte å gi gult kort til Tyrone Mings for en stempling i brystet til Cody Gakpo, uten at VAR-rommet grep inn i avgjørelsen. 

I andre omgang vurderte dommerne på banen at Gakpos utligninsmål etter en dødball skulle stå, men den avgjørelsen ville VAR at dommeren skulle se på enda en gang. Målet ble til slutt annullert. 

Avgjørelsene har vært mye omtalt i dagene etter kampen. Flere tidligere spillere er samstemte i at avgjørelsen om å annullere målet var feil, og tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher var klar på at Mings burde ha vært utvist. 

Tidligere Premier League-dommer:Slik forklarer han de kontroversielle avgjørelsene i Villa-kampen

De fleste Liverpool-supportere forsto lite av hvorfor stemplingen på Gakpo ikke ble sjekket, mens målet til samme mann ble annullert etter en VAR-sjekk.

Ber om forklaring

Nå har Liverpool bedt om en forklaring på avgjørelsene fra PGMOL, dommernes styrende organ. Det skriver Telegraph mandag kveld. 

Merseyside-klubben skal være misfornøyde med avgjørelsen om å annullere Gakpos mål, samt at Mings ikke ble utvist for det høye sparket. 

Hensikten med det formelle brevet er å komme til bunns i hvordan og hvorfor dommerne konkluderte med dette, gitt alt videobeviset som var tilgjengelig. 

GA GULT KORT: Gakpo vrir seg i smerte, mens Mings tildeles et gult kort for forseelsen.

GA GULT KORT: Gakpo vrir seg i smerte, mens Mings tildeles et gult kort for forseelsen.

Klopp forholdt seg rolig

Liverpools tyske manager forholdt seg rolig i intervjuene etter kampen. 

– Jeg spurte dommeren om hvorfor det var offside, ettersom en offside burde være åpenbar, men han sa det var en subjektiv avgjørelse. Han mener det ikke er en tilsiktet berøring, jeg mener det er det, uttalte tyskeren. 

Liverpool og Klopp vil nok undre seg over hvorfor dommerens subjektive avgjørelse på banen om å gi Mings gult kort ikke ble sjekket nærmere, mens de ønsket at han skulle se situasjonen hvor det var en vanskelig offside-avgjørelse en gang til. 

– Det var smertefullt

– Det var smertefullt

Cody Gakpo hadde tydelige merker etter stemplingen han fikk fra Tyrone Mings.

Schmadtke til Liverpool for å fullføre avtalen

Schmadtke til Liverpool for å fullføre avtalen

Jörg Schmadtke blir sannsynligvis klar for Liverpool denne uken.