Tidligere Premier League-dommer:Slik forklarer han de kontroversielle avgjørelsene i Villa-kampen

De fleste Liverpool-supportere forsto lite av hvorfor stemplingen på Gakpo ikke ble sjekket, mens målet til samme mann ble annullert etter en VAR-sjekk.

VAR stjal atter en gang rampelyset da Liverpool møtte Aston Villa på Anfield lørdag ettermiddag. 

Da Tyrone Mings stemplet Cody Gakpo i brystet etter 45 minutter og dommer John Brooks kun ga gult kort, valgte videodommer Tony Harrington å ikke be ham se situasjonen en gang til. 

Ti minutter etter hvilen, da Liverpool så ut til å ha redusert ved Cody Gakpo, mente Harrington at målet burde sjekkes for en offside i oppbygningen. De fleste skjønte lite av avgjørelsen, ettersom ballen kom fra en Aston Villa-spiller. 

Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher har forsøkt å forklare avgjørelsene til Sky Sports News, gjengitt av Liverpool Echo

Mener offside-avgjørelsen var riktig - Jenas og Shearer er uenige

– Dette er en vanskelig regel å tolke. Det handler om hvorvidt spilleren gjør et genuint forsøk på å spille ballen: blokkerer han ballen eller treffer den ham. 

– Når Diaz spiller ballen, er van Dijk foran ham i en offsideposisjon og blir kun aktiv når ballen treffer Konsa. En blokkering er en blokkering. Et genuint forsøk på å spille ballen er å få den under kontroll, eller klarere til et hjørnespark. Det er det dommeren vurderer, forklarer Gallagher. 

Den tidligere dommeren mener avgjørelsen var riktig. 

– Etter reglene har dommerne tatt den riktige avgjørelsen, men jeg føler med begge partene fordi jeg ser begges poenger. Reglene setter dommerne i en vanskelig situasjon, fordi de kan ikke gjøre noe annet. 

– Konsa må spille ballen med vilje, og det kan ikke dommerene være sikre på. Hvis jeg var Gakpo hadde jeg vært like oppgitt, men slik reglene er har ikke dommeren noe valg. 

Ox varsler retur til Anfield - men da blir det i bortegarderoben

Ox varsler retur til Anfield - men da blir det i bortegarderoben

Alex Oxlade-Chamberlain håper han igjen får spille foran det han mener er de beste supporterne som finnes.

Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk mener Liverpool kan tiltrekke seg de beste spillerne selv om det ikke blir Champions League-fotball på Anfield til høsten.

NETTSUS: Gakpo trodde han hadde utlignet, før VAR grep inn.

NETTSUS: Gakpo trodde han hadde utlignet, før VAR grep inn.

Gary Lineker, Jermaine Jenas og Alan Shearer, som ikke har noen partiskhet knyttet til Liverpool, er uenige i den vurderingen. 

– Spørsmålet er om han har gjort et forsøk på å spille ballen? Etter min mening gjør han helt tydelig det. Det målet burde stå, jeg forstår ingenting av det, sa Jenas til BBCs Match of the Day, til enighet fra Lineker og Shearer. 

Neil Mellor, som har en fortid i Liverpool, mener bildet dommeren fikk se feil vinkel, og at det fra andre siden er åpenbart at Konsa prøver å ta ballen.

Under kan du selv bedømme situasjonen. 

Skulle vært utvist

Angående den andre kontroversielle avgjørelsen som gikk i Villas favør, da Mings fikk gult kort for å stemple Gakpo i brystet, er han uenig i dommerteamets avgjørelse. 

– Jeg synes det skulle ha vært et rødt kort. Dersom jeg prøver et brassespark og treffer deg i hodet er det farlig spill, ettersom jeg ikke vet om du er der. 

– Når man er ansikt til ansikt med noen og går inn i duellen med knottene først, og de i tillegg er så høyt oppe, er man veldig heldig om man får bli på banen, vurderer Gallagher om den andre situasjonen. 

Liverpool får flere konkurrenter om Mount

Liverpool får flere konkurrenter om Mount

Mason Mount er svært ettertraktet i sommer.

– Det var smertefullt

– Det var smertefullt

Cody Gakpo hadde tydelige merker etter stemplingen han fikk fra Tyrone Mings.