Virgil van Dijk: Liverpool er attraktive - også uten Champions League

Virgil van Dijk mener Liverpool kan tiltrekke seg de beste spillerne selv om det ikke blir Champions League-fotball på Anfield til høsten.

Skal Manchester United, som ikke har tapt på hjemmebane siden serieåpningen, gå på to hjemmetap mot lagene som er nummer ti og tolv på tabellen? Eller skal Newcastle, som bare står med fem nederlag hele sesongen, ta null poeng hjemme mot nummer 19 og borte mot nummer 12? Samtidig som Liverpool vinner sin siste kamp borte mot Southampton? 

Mirakler kan skje, men de fleste har nok slått seg til ro med at det blir Europa League-fotball på Anfield til høsten, for første gang på åtte år. Det gir Jürgen Klopp muligheten til å hente trofeet han måtte se glippe i finalen i 2016, og det gir også manageren muligheten til å teste ut flere spillere enn det som hadde vært tilfellet i Champions League. 

Noe positivt er det altså. Og skal vi tro Virgil van Dijk vil ikke en sesong utenfor det gjeveste selskap i Europa skremme bort spillere som de røde har lyst til å hente. 

Femteplassen fortsatt ikke helt sikret for Liverpool

Femteplassen fortsatt ikke helt sikret for Liverpool

Liveblogg 21.mai 17:05
«Veldig nærme enighet om de personlige betingelsene»

Romano: «Veldig nærme enighet om de personlige betingelsene»

Liverpool ser ut til å ville gjøre Alexis Mac Allister til sommerens første signering.

– Hvis jeg er en spiller på vei opp og frem og har muligheten til å ta neste steg, og det er Liverpool som banker på døren, så ville jeg vært veldig, veldig interessert. Jeg tror ikke det kommer til å utgjøre store endringen. Hvis noen vil spille Champions League-fotball over alt annet, så er det deres valg, sier han i et intervju med The Athletic.

Omstillingen er i gang

Stopperkjempen er som resten av laget i ferd med å legge bak seg en skuffende sesong. Men ti kamper på rad uten tap, inkludert syv seiere, har gitt fornyet tro på at Liverpool kan komme tilbake til toppen fortere enn svint. 

– Oppkjøringen blir enormt viktig for oss. Alle vet at vi har vært gjennom en liten overgangsperiode, men jeg gleder meg veldig til neste sesong. Det er mye arbeid som gjenstår å gjøre, men nå har vi en hel oppkjøring å gjøre det på. 

– Ut fra det jeg hører kommer det til å bli en veldig intens oppkjøring med mye fokus på det fysiske, men også det taktiske. Det er veldig spennende. Noen spillere skal dra, og så får vi forhåpentligvis inn noen nye, sier 31-åringen.

Det er ikke utenkelig at Liverpool kommer til å hente en ny midtstopper i sommer, men van Dijk kommer nok uansett til å ha rollen som forsvarssjef i overskuelig fremtid.

Vil savne lagkameratene

Nå som rutinerte og viktige spillere som Roberto Firmino og James Milner forsvinner, i tillegg til Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain, blir hans lederrolle enda viktigere.

– Jeg kommer til å savne alle som dro. Alle har spilt sin rolle og bidratt på sin måte. Bobby har vært en veldig viktig del av angrepet, men alle tre har gjort en jobb som bør anerkjennes, og derfor har de en stor stjerne innad i gruppen og hos supporterne.

Lørdag ble en følelsesladet dag på Anfield, men van Dijk tror ikke avskjedsfesten hadde noe å si for resultatet. 

– I alle fall ikke for meg. Det var bare en frustrerende ettermiddag. Villa har gjort det bra siden Emery kom inn, så vi visste at det ville bli vanskelig, sier han.

– Det var smertefullt

– Det var smertefullt

Cody Gakpo hadde tydelige merker etter stemplingen han fikk fra Tyrone Mings.

«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene:«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene etter sesongens siste hjemmekamp, der avskjedsfesten til Roberto Firmino og co dempet skuffelsen over at topp fire-håpet nå er så godt som ute.

Innsikt 21.mai 15:26