Mirror:Klopp kan få lang straff

Liverpool-manageren kan bli utestengt i flere kamper, og kan også vente seg en klekkelig bot.

Mirror melder at Jürgen Klopp sannsynligvis vil bli suspendert i flere kamper for oppførselen sin på sidelinjen under de hektiske overtidsminuttene i kampen mot Tottenham.

Liverpool-manageren etterforskes nå av det engelske fotballforbundet for utbruddet han hadde mot dommer Paul Tierney da temperaturen steg kraftig mellom Klopp og dommeren mot slutten av 4-3-seieren over Spurs.

Klopp markerte Diogo Jotas vinnermål fire minutter på overtid med å sprinte nedover sidelinjen og feire rett foran fjerdedommer John Brooks. Etterpå kom tyskeren med påstander om at dommer Tierney har noe mot ham selv og hans lag under pressekonferansen etter matchen.

Klopp hintet også om at Tierney skal ha sagt noe upassende til ham da kamplederen ga Liverpool-manageren gult kort i andre omgang. 

– Vi har vår historie med Tierney, og jeg vet ikke hva han har imot oss. Han har sagt at det ikke er noen problemer, men det kan ikke være sant. Måten han ser på meg, jeg skjønner det ikke, sa Klopp til Sky Sports etter kampen. 

Tierney var dommeren som ikke viste ut Harry Kane for en stygg takling på Andy Robertson i 2-2-kampen mot Tottenham i desember 2021. Liverpools venstreback fikk imidlertid rødt kort for en lignende forseelse senere i kampen. Tierney var også dommer i uavgjortkampen mot Arsenal i april, hvor assistentdommer Constantine Hatzidakis slapp straff etter å ha satt albuen i halsregionen på nevnte Robertson.

Klopp reagerte spesielt på at Tierney valgte å blåse frispark mot Mohamed Salah i en situasjon like før Tottenham utliknet til 3-3. Da de røde svarte med å gå opp i 4-3, valgte Klopp å feire i retning fjerdedommer John Brooks. Tyskeren fikk gult kort i situasjonen og pådro seg også en mulig strekk. 

– Feiringen min var unødvendig og det er greit. Det var ikke ok, og vi bør ikke gjøre det. Vi er rollemodeller, men først og fremst mennesker. Det han (Tierney) sa til meg da han ga det gule kortet er ikke greit, sa Klopp.

Liverpool-manageren ønsket ikke å utdype hva det var Tierney sa, men uttrykte frustrasjon over at dommerne i England aldri blir bedt om å forklare sine avgjørelser.

– Jeg sa ikke noe til fjerdedommeren, men jeg snudde meg rundt og feiret foran ham. Jeg fikk gult kort, men jeg tror han synes jeg burde fått en annen straff. Hamstringstrekken jeg fikk var ille nok, så det var en grei straff for at jeg oppførte meg på en ugrei måte. Jeg vil ha smerter i noen dager, mens Mr Tierney ikke vil ha det. Men jeg vil være klar for neste feiring.

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Dette var en kamp som hadde alt, også signaler om hva som er galt denne sesongen og hva som gir håp om at de røde snart kan finne tilbake til de beste taktene.

Kommentar 30.apr 20:40
Skal snakke med supporterne om «God Save the King»

Skal snakke med supporterne om «God Save the King»

Premier League-klubbene har blitt bedt om å spille nasjonalsangen.

Ferguson fikk fem kamper i 2011

Klopps oppførsel er blitt sterkt kritisert av en rekke fotballeksperter og journalister, og dommerforeningen, PGMOL, gikk ut med en pressemelding der de på det sterkeste tilbakeviste at Tierney hadde sagt noe upassende.

Mirror tror at Klopp vil få en kraftig reprimande for sin oppførsel. PGMOL skal ha hørt på lydopptakene fra tyskerens konfrontasjon med Tierney, og disse opptakene blir nå sendt til fotballforbundet. 

En kilde har fortalt Daily Mail at opptakene vil frikjenne Tierney fra anklagene fra Klopp. Opptakene vil bli offentliggjort så snart FA sin granskning av saken er unnagjort, som en del av fotballforbundets skriftlige forklaring på straffen som Klopp vil få.

Klopp har allerede blitt utestengt en gang tidligere denne sesongen, noe som antagelig vil føre til at straffen fra fotballforbundet denne gangen blir hardere enn normalt.

55-åringen ble utestengt i en kamp og fikk en bot på 30 000 pund i november, etter at han protesterte mot en linjemann for at han ikke vinket frispark for Liverpool i kampen mot Manchester City.

Det er derfor grunn til å tro at det blir snakk om flere kampers utestengelse denne gangen, og at boten også blir atskillig høyere.

The Times tror ikke at straffen blir like streng som de fem kampene som Manchester United-manager Alex Ferguson ble utestengt av fotballforbundet i 2011, så det blir antagelig snakk om 2-4 kampers karantene for Klopp.

Flere journalister mener Klopp bør straffes for sin oppførsel

Flere journalister mener Klopp bør straffes for sin oppførsel

Frykter topptrenerne promoterer og validerer dårlig oppførsel på lavere nivå.

– Det han sa til meg var ikke greit

– Det han sa til meg var ikke greit

Feiden mellom Jürgen Klopp og dommer Paul Tierney fortsetter.