– Kvaliteten til motstanderen gjorde at de fikk noen muligheter

Alisson Becker var meget godt fornøyd med tre poeng mot Fulham, etter å ha gjort to helt matchavgjørende redninger.

Alisson Becker storspilte i 1-0-seieren over Fulham, og fikk en sterk 9-er på Liverpool.no sin spillerbørs. Kun en Trent Alexander-Arnold i kanonform snøt brasilianeren for bestemannsprisen. 

– Jeg er veldig glad for at vi holdt buret rent. Dette var tre svært viktige poeng. Det ble en veldig tøff kamp mot et svært godt lag. Resultatene har ikke gått deres vei de siste kampene, men de spiller veldig bra, og er en skikkelig trussel for motstanderen, og i kveld viste de det, lyder Alissons vurdering av Fulham til Liverpoolfc.com.

– Selv jobbet vi godt sammen som lag. Vi var gode når vi hadde ballen, og defensivt var vi også solide. Vi ga dem noen muligheter, men slik er fotballen, og det hadde med kvaliteten til mostanderen å gjøre. Jeg er glad for at vi tok de tre poengene og holdt buret rent, konkluderer Liverpool-keeperen.

– Vi hadde en samtale om det, og Mo er fortsatt vår straffeskytter

– Vi hadde en samtale om det, og Mo er fortsatt vår straffeskytter

Etter to misser på rad, har Mohamed Salah nå scoret to på rappen.

– Alisson var nesten i tårer over det rene buret!

Jürgen Klopp: – Alisson var nesten i tårer over det rene buret!

Liverpools manager var fornøyd på vegne av sin målvakt.

Første kamp uten baklengsmål på en måned

Dette var første gang siden Liverpool slo Manchester United 7-0 på Anfield 5. mars at Alisson holdt buret rent. Det var brasilianerens 99. kamp hvor han ikke slapp inn mål for klubben.

I Premier League denne sesongen var dette målvaktens tolvte kamp uten baklengsmål, og han ligger nå på delt tredjeplass med Arsenals Aaron Ramsdale i kampen om Golden Glove. Foran seg på listen har han Newcastles Nick Pope, som har holdt buret rent i 13 ligakamper, og Manchester Uniteds David de Gea, som har holdt buret rent i hele 15 ligakamper.

– Alisson var nesten i tårer over det rene buret! Det har skjedd sjelden for vår del denne sesongen, så det var veldig fint, spesielt for ham, sa manager Jürgen Klopp etter kampslutt.

Seieren over Fulham ble imidlertid av det marginale slaget. Det måtte et straffespark, satt i mål av Mohamed Salah, til for at det skulle bli seier, etter at Darwin Nunez ble lagt ned i feltet i første omgang. 

– Det handlet om å være tålmodig, og hele tiden prøve igjen og igjen. Det er også en del av fotballen. Du kommer ikke til å score fire eller fem mål i hver kamp, så vi måtte være tålmodige. Vi måtte jobbe. Vi forberedte oss godt. Vi forberedte trekkene våre, og spilte så godt som vi kunne.

– Denne seieren kommer selvsagt til å gi oss mer selvtillit. 1-0 er også en seier, og gir oss de samme tre poengene som 4-0 eller 5-0, så vi er fornøyd med dette.

Fem seiere på rad

Liverpool har nå for første gang denne sesongen vunnet fem kamper på rad, og viser skikkelig god form i innspurten.

– Det er veldig bra. I fotball er det viktig å beholde flyten og få mer selvtillit. Det er så lett å tape, og dersom du begynner å tape blir det vanskelig å komme tilbake. Alle har sett det denne sesongen.

– Vi jobber hardt, og har hele tiden jobbet hardt for å forandre vår situasjon, og dette er resultatet av denne jobbingen. Vi har fått til en seiersrekke igjen. Det er fortsatt mye vi kan forbedre oss på, men vi er på riktig vei, og jeg tror fortsatt at vi kan oppnå store ting.

Buret rent i Premier League

1. David de Gea, Manchester United 15

2. Nick Pope, Newcastle 13

3. Alisson Becker, Liverpool 12

3. Aaron Ramsdale, Arsenal 12

5. Emiliano Martinez, Aston Villa 11

6. Jose Sa, Wolverhampton 10

6. David Raya, Brentford 10

6. Ederson, Manchester City 10

9. Kepa Arrizabalaga, Chelsea 9

10. Lukasz Fabianski, West Ham 7

Om Alisson med det hinter om at han tror det fortsatt er mulig å kvalifisere seg for Champions League, sier målvakten ingenting om, men det er i alle fall nå bare fire poeng opp til Manchester United på fjerdeplass. United har imidlertid spilt to kamper mindre enn Liverpool, og skal i aksjon i en vanskelig bortekamp mot Brighton i kveld.

Neste oppgave for Liverpool kommer allerede på lørdag, når Brentford kommer på besøk til Anfield.

– Det er så godt å spille på hjemmebane. Stemningen mot Fulham var utrolig. Når supporterne hjelper oss blir det bedre for laget, det er sikkert. Brentford er en tøff motstander. Det ble en veldig hard kamp for oss når vi spilte mot dem på bortebane. De er et veldig aggressivt lag, på en god måte. De er veldig sterke, og vi må gå i krigen igjen, beholde den gode rytmen og forsøke å vinne, sier Alisson.

NY GOD KAMP: Luis Diaz er tilbake i form, og det gleder Alisson Becker.

NY GOD KAMP: Luis Diaz er tilbake i form, og det gleder Alisson Becker.

– En veldig viktig spiller

Da Liverpool tapte 3-1 på Brentford Community Stadium i januar var det uten Luis Diaz på laget. Colombianeren begynner nå å komme i form igjen, etter sitt langvarige skadeavbrekk.

– Han er utrolig. Det er så morsomt å se ham spille, og det er enda morsommere for meg enn andre, fordi han spiller foran meg. Det er så godt å se ham på banen igjen. Han er en veldig dyktig spiller. Så talentfull. Han er til stor hjelp for laget. Han utgjør en stor trussel for våre motstandere, og sidebacken på hans side må være forsiktig med å komme fremover, for de vil ha Lucho bak seg. Det hjelper laget vårt, og gir oss kvaliteter når vi har ballen.

– Han jobber hardt defensivt også. Han var lenge ute med skade, men han har kommet tilbake og spilt strålende fotball. Han er en veldig viktig spiller for oss, så forhåpentligvis holder han seg skadefri, slik at han fortsetter å score mål og glede folk, avslutter Liverpool-keeperen.

Trent strødde pasninger som Gerrard, Salah fortsatte scoringsformen, og Liverpool tok sin femte seier på rad!

Kampkommentar Liverpool-Fulham: Trent strødde pasninger som Gerrard, Salah fortsatte scoringsformen, og Liverpool tok sin femte seier på rad!

Det var spesielt Alexander-Arnold og Salah som stjal rampelyset mot Fulham - en for spillet på banen og en for rekordene han er i ferd med å overgå.

Kommentar 03.mai 23:16
Scouseren fortsetter å skinne i sin nye rolle

Spillerbørs etter Liverpool - FulhamScouseren fortsetter å skinne i sin nye rolle

Vi har Trent Alexander-Arnold som bestemann mot Fulham.

Kommentar 03.mai 22:53