Nå er taket på Anfield Road Stand fjernet

En hektisk periode er i vente i forbindelse med utbyggingen av Anfield Road Stand.

Nå som sesongen er over vil arbeidet med å få på plass nye Anfield Road Stand intensiveres. Entreprenørene vil de neste to månedene jobbe på spreng for at den nye tribuneseksjonen skal stå klar til den første hjemmekampen i 2023/24-sesongen. 

En fersk video lagt ut av kontoen KC Imageworks på Youtube viser hvordan det så ut da taket på gamle Anfield Road Stand ble løftet av. Det arbeidet begynte umiddelbart etter at den siste hjemmekampen for sesongen ble spilt mot Aston Villa for litt over en uke siden. 

I videoen under kan du se hvordan gressmatten på Anfield nå er gjort om til en byggeplass. Taket fjernes om lag 20 minutter ut i videoen:

I sommer vil mye skje på Anfield. Taket vil nå bli demonert og fraktet bort. Deretter skal den øvre delen av den eksisterende tribunen rives ned, før den nye seksjonen kobles på den nedre delen, som på sin side blir renovert.

Har bedt om å få starte på bortebane

Tidligere i mai bekreftet Liverpool FC at de har søkt Premier League om å starte med bortekamp neste sesong, slik de gjorde også i 2016 da nye Main Stand sto ferdig.

Den nye Anfield Road-tribunen som vil gi 7000 ekstra sitteplasser og øke stadionkapasiteten til rundt 61.000, skal være ferdigstilt innen starten av august. Et testarrangement må imidlertid avholdes før tribuneseksjonen kan åpne for fullt, og derfor har Liverpool FC bedt om å få slippe hjemmekamp i den første runden, som spilles 12. og 13. august, og i stedet få sin første hjemmekamp helgen etter.

Av de 7000 nye plassene vil om lag 2000 gå til hospitality-billetter, mens 3000 går ut til normalt salg. 1000 av plassene går til nye sesongkortholdere, mens det også skal bli flere plasser for unge supportere.

Også bortefansen får mer plass å boltre på. De skal fremdeles befinne seg der de gjør i dag, men vil få et litt større område av tribunedelen.

For norske supportere vil den første hjemmekampen i 2023/24-sesongen bli første mulighet til å teste nye Anfield Road Stand. Testarrangementet vil trolig ikke bli en treningskamp ettersom Liverpool allerede har lagt sine planer for sommeren, og det blant annet innebærer turer til Tyskland og Singapore.

Har bedt om å få starte neste sesong på bortebane

Har bedt om å få starte neste sesong på bortebane

Utbyggingen av Anfield Road Stand er i rute, men klubben ønsker å sikre seg en ekstra uke før åpning.

Eierne vil vurdere ombygging av Sir Kenny Dalglish Stand

Eierne vil vurdere ombygging av Sir Kenny Dalglish Stand

Til neste sesong vil nye Anfield Road Stand stå ferdig, og da økes tilskuerkapasiteten på Anfield fra 54 000 til 61 000 tilskuere. Men det trenger ikke vare så lenge.