Har bedt om å få starte neste sesong på bortebane

Utbyggingen av Anfield Road Stand er i rute, men klubben ønsker å sikre seg en ekstra uke før åpning.

Liverpool har bedt Premier League om å få spille sin første kamp neste sesong på bortebane på grunn av ombyggingen av Anfield Road Stand. Den nye Anfield Road-tribunen som vil gi 7000 ekstra sitteplasser og øke stadionkapasiteten til rundt 61.000, skal være ferdigstilt innen starten av august.

Et testarrangement må imidlertid avholdes før tribuneseksjonen kan åpne for fullt, og derfor har Liverpool FC bedt om å få slippe hjemmekamp i den første runden, som spilles 12. og 13. august, og i stedet få sin første hjemmekamp helgen etter. 

– Vi har sendt inn forespørselen, men vi har ikke fått den bekreftet ennå av Premier League, sier Paul Cuttill, visepresident for stadiondrift i Liverpool FC, til The Athletic.

Eierne vil vurdere ombygging av Sir Kenny Dalglish Stand

Eierne vil vurdere ombygging av Sir Kenny Dalglish Stand

Til neste sesong vil nye Anfield Road Stand stå ferdig, og da økes tilskuerkapasiteten på Anfield fra 54 000 til 61 000 tilskuere. Men det trenger ikke vare så lenge.

Glassrutene begynner å komme på plass i nye Anfield Road Stand

Glassrutene begynner å komme på plass i nye Anfield Road Stand

Liveblogg 24.apr 16:41

Han forteller om en krevende prosess så langt, men at prosjektet er i rute både med tanke på tid og budsjett. Utbyggingen har en prislapp på 80 millioner pund.

Mye skal skje i sommer

Liverpool har klart å gjennomføre sine hjemmekamper uten redusert kapasitet mens utbyggingen har pågått, men i sommer vil mye skje på Anfield. Da vil gresset bli dekket før to store kraner skal på på plass for å fjerne taket på den eksisterende tribunen, før det blir demontert og fraktet bort. Deretter skal den øvre delen av den eksisterende tribunen rives ned, før den nye seksjonen kobles på den nedre delen, som på sin side blir renovert.

– Det er den neste store milepælen for dette prosjektet. Vi må nå den fristen for å komme videre og sørge for at vi er i rute til starten av neste sesong, sier Cuttill.

Av de 7000 nye plassene vil om lag 2000 gå til hospitality-billetter, mens 3000 går ut til normalt salg. 1000 av plassene går til nye sesongkortholdere, mens det også skal bli flere plasser for unge supportere. 

Også bortefansen får mer plass å boltre på. De skal fremdeles befinne seg der de gjør i dag, men vil få et litt større område av tribunedelen.

For norske supportere vil den første hjemmekampen i 2023/24-sesongen bli første mulighet til å teste nye Anfield Road Stand. Testarrangementet vil trolig ikke bli en treningskamp ettersom Liverpool allerede har lagt sine planer for sommeren, og det blant annet innebærer turer til Tyskland og Singapore.

Åpner for å ta en ny sesong i Schalke

Åpner for å ta en ny sesong i Schalke

Sepp van den Berg øyner mer spilletid etter en skadeplaget sesong på utlån.

Liverpool bruker kortest tid, mens Newcastle er verstingen

Liverpool bruker kortest tid, mens Newcastle er verstingen

I lørdagens kamp fikk Alisson Becker det gule kortet for å drøye tid.

Innsikt 09.mai 14:13