Tysk journalist:Schmadtke signerer tre måneder lang kontrakt

Tyskeren skal fungere som en konsulent på overgangsmarkedet for Liverpool i sommer.

Mandag ble det av flere troverdige kilder rapportert at den tyske sportsdirektøren Jörg Schmadtke var på vei til Liverpool for å sluttføre en avtale med klubben denne uken. 

Nå skriver den tyske journalisten Christian Falk, som vanligvis har god kontroll på det som rører seg knyttet til tysk fotball, at det skal være enighet om en avtale. 

Konsulent-rolle

Schmadtke ser ut til å signere en tre måneder lang kontrakt med Liverpool, og arbeidsområdet hans kommer til å være som konsulent på markedet. 

Tyskeren kommer til å tre inn i rollen 1. juni, og avtalen varer i utgangspunktet til 1. september. Da vil det bli bestemt om samarbeidet skal forlenges eller ikke. En bekreftelse ventes om ikke lang tid, ifølge Falk. 

Schmadte har en fortid som sportsdirektør i Hannover, FC Köln og Wolfsburg og har i tillegg en kort periode som manager i Alemannia Aachen. Han kommer til å jobbe tett med lederen for overganger, Dave Fallows, og sjefspeider Barry Hunter. 

GAMLE KJENNINGER: Klopp og Schmadtke kjenner til hverandre fra tysk fotball.

GAMLE KJENNINGER: Klopp og Schmadtke kjenner til hverandre fra tysk fotball.

Klopp uttalte seg om sin tyske kjenning på pressekonferansen før Aston Villa-kampen. 

– Hvis det skulle skje vil det ikke være en «Jürgen Klopp-signering» bare fordi vi begge er tyske. Det vil ikke ha noe med saken å gjøre. 

– Jeg vet at han er en god mann, en smart fyr, og at han gjorde en veldig god jobb i Tyskland. Han har en bra personlighet og bra humor ut fra de gangene jeg har møtt ham ved banen.

– Jeg har kjent til Jörg Schmadtke i lang tid, sannsynligvis lenger enn han har kjent til meg fordi han var en mye bedre spiller enn meg. Men vår andre karriere startet på omtrent samme øyeblikk, da jeg ble trener i Mainz og han i Aachen. Det er derfra vi kjenner hverandre.

Schmadtke til Liverpool for å fullføre avtalen

Schmadtke til Liverpool for å fullføre avtalen

Jörg Schmadtke blir sannsynligvis klar for Liverpool denne uken.

Lanserer fem spillere som kan bli solgt i sommer

Troverdig Liverpool-journalist:Lanserer fem spillere som kan bli solgt i sommer

I tillegg til spillerne som frigis, skal flere andre spillere være aktuelle for salg.