Sepp van den Berg håper på en fremtid i rød drakt

Nederlenderen har vært på utlån de siste to sesongene og lengter etter et sted å slå seg til ro.

Tidligere i mai skrev Liverpool.no om at Sepp van den Berg var åpen for å ta en ny sesong i Schalke 04. Midtstopperens fremtid kan avhenge av hvordan det går i Bundesligas siste runde, for blåtrøyene ligger for øyeblikket på en nedrykksplass, med et poeng opp til sikker grunn.

Nederlenderen var instrumental for klubben tidlig i sesongen, før en skade ødela mye av utviklingen til 21-åringen. Når det er sagt, var han raskt tilbake på banen da han ble skadefri, og det vil være overraskende om midtstopperen ikke starter den ekstremt viktige kampen mot RB Leipzig til helgen.

I løpet av de siste to sesongene har van den Berg var på utlån, først til Preston i Championship og så til Schalke 04 i fjor sommer. Veien videre er usikker for unggutten, men han håper at han en gang kan kalle Liverpool for sitt hjem.

– Det ville vært fantastisk å bli værende i Liverpool og få spilletid. Men nå er jeg i Schalke, og jeg ønsker at laget skal oppnå målet vårt om å holde oss i ligaen. Etter sesongslutt skal jeg tilbake til Liverpool for å diskutere fremtiden min i mer detalj, sier nederlenderen til WAZ

PRE-SEASON: Sepp van den Berg fikk sjansen til å vise seg frem i fjor sommer. Den muligheten kan han få i år også.

PRE-SEASON: Sepp van den Berg fikk sjansen til å vise seg frem i fjor sommer. Den muligheten kan han få i år også.

Vil slå seg til ro

Sepp van den Berg kom til Liverpool som et stort midtstoppertalent i 2019. Fire år senere har har til gode å spille seg inn i troppen til Jürgen Klopp. Med Joe Gomez, Virgil Van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konate i rekken foram ham kan veien til førstelaget bli lang også neste sesong.

Nederlenderen er åpen for et nytt utlån, men han vil fortsette i Tyskland.

– Det har allerede vært innledende samtaler om å bli værende i Schalke, men vi må vente på det, sier 21-åringen.

Det er kanskje ikke så rart, for van den Berg har kjent på at den konstante flyttingen kan ta mye energi. I fremtiden håper han på å bli værende i en klubb i en lenger periode.

– Det kan være vanskelig og stressende noen ganger. Jeg vet aldri hvilket land jeg skal bo i. Man ønsker jo å slå seg til ro et sted, fortsetter han.

I slutten av juni sparkes U21-EM i gang for Nederland og van den Berg. Det kan bli et godt utstillingsvindu, men midtstopperen er ikke helt sikker på plassen sin i troppen.

– Jeg håper å få bli med. Først da vil det bli avgjort hvor jeg skal spille den kommende sesongen. Det har vært slik for min del de siste tre årene.

Van den Berg vil sannsynligvis også få muligheten til å vise seg frem for Jürgen Klopp og trenerne i løpet av sommerens pre-season. Han står for øyeblikket oppført med fire kamper for Liverpools førstelag.

Åpner for å ta en ny sesong i Schalke

Åpner for å ta en ny sesong i Schalke

Sepp van den Berg øyner mer spilletid etter en skadeplaget sesong på utlån.

The Athletic: Leter etter en vei ut av Anfield

The Athletic: Leter etter en vei ut av Anfield

Avisen melder tirsdag morgen at Liverpools trofaste andrekeeper vil bli førstekeeper.