Troverdig journalist:Slik skal Liverpool finansiere sommerrengjøringen uten Champions League-pengene

Det ventes at Klopp kommer til å forsterke laget med flere spillere etter en skuffende sesong. Selv uten Champions League-penger skal det være snakk om nok midler.

Etter at Roberto Firmino, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita forlater Liverpool i sommer, kommer de fire spillerne til å etterlate seg et stort tomrom Klopp må fylle. 

På tross av at Stefan Bajcetic og Curtis Jones allerede har vist tegn til at de kan ta over stafettpinnen, ventes det fortsatt at ytterligere to midtbanespillere kommer inn dørene på Anfield. I tillegg virker de røde å være ute etter forsterkninger i forsvaret, og muligens en tredje midtbanespiller. 

Sommerrengjøringen til Liverpool må beklageligvis gjennomføres uten inntekten Champions League gir, ettersom de rødkledde ikke klarte å kvalifisere seg til det gjeveste europeiske selskapet. 

Det skal allikevel være godt med midler tilgjengelig, ifølge den troverdige Liverpool-journalisten James Pearce. 

Økte inntekter fra sponsorer og Anfield

I siste episode av The Athletics Liverpool-podcast Walk On, forteller Pearce om hvordan klubben skal finansiere nye spillere.

Han tror midlene som var tilgjengelig for å kjøpe en midtbanespiller forrige sommer, hvor Aurelien Tchouameni skal ha vært hovedmålet, blir en del av denne sommerens budsjett. 

– For det første: argumentet til Liverpool forrige sommer var at når midtbanespilleren de ønsket seg enten ikke var tilgjengelige eller mulige å hente, ønsket de heller å vente. Det vil si at pengene var der forrige sommer, og at de fortsatt bør være der. 

Selv om det blir mindre inntekter enn vanlig fra UEFAs konkurranser, gjør den økte kapasiteten på Anfield og gode sponsoravtaler at de rødkledde fortsatt er godt skodd. 

– Å gå glipp av Champions League påvirker økonomien, men det er ikke hele regnestykket. Utbyggingen av Anfield vil være fullført i august, og det vil gi økonomiske fordeler. Samtidig begynner nye sponsoravtaler med Standard Chartered og Expedia, i tillegg til at Nike-avtalen begynner å gi resultater. Spørsmålet blir hvor mye midler Klopp får av dette. 

– Lønn er også en stor del av dette regnestykket, og Liverpool har akkurat kvittet seg med fire spillere med stor lønn - to av dem skuffelser i Klopp-æraen. I tillegg kommer ikke lønnen til spillerne til å være like høye, ettersom de ikke får Champions League-bonuser, istemmer Tony Evans, også gjest i podcasten. 

ØKER STANDARDEN: Det blir flere nye plasser på Anfield til neste sesong.

ØKER STANDARDEN: Det blir flere nye plasser på Anfield til neste sesong.

Ingen store salg

Da Liverpool kjøpte Virgil van Dijk og Alisson Becker i 2018 ble det i stor grad dekket av salget av Phillipe Coutinho. Nå kan ingen salg av den ordenen finansiere kjøpene. 

– Det er ikke noen Coutinho-type nå som kan selges for et stort beløp slik at man kan kjøpe spillere som van Dijk og Alisson. Caoimhin Kelleher er sannsynligvis den mest salgbare spilleren nå, selv om Klopp sa forrige uke at det ville kreve et ekstraordinært tilbud. 

Allikevel skal FSG være bevisste på at det trengs midler for at Liverpool skal slå fra seg på overgangsmarkedet denne sommeren. 

– Ut fra samtalene jeg har hatt med eierne, tror jeg at ledelsen - uavhengig av Champions League eller ei - anerkjenner at det trengs investeringer i laget.

Pearce sier også at Bellingham ikke hadde blitt kjøpt selv om de røde hadde klart Champions League. 

– Grunnen til at Liverpool ga opp kampen om Bellingham var ikke at de gikk glipp av Champions League. Årsaken til det var at de rundt 120 millionene som behøvdes ville vært en stor del av budsjettet.

– Alle kan se at den stallen trenger minst tre til fire forsterkninger i sommer. I tillegg var det aldri noen garanti at Bellingham ønsket å dra til Liverpool. 

Mount skal foretrekke Manchester foran Liverpool

Mount skal foretrekke Manchester foran Liverpool

Robertson blir vurdert av Real Madrid

Robertson blir vurdert av Real Madrid

Ryktebørsen 25.mai 14:34

Tror på overraskende salg - men ikke Robertson

Både Tony Evans og Caoimhe O'Neill tror det kan være lurt med noen overraskende salg for å unngå å miste flere spillere gratis i fremtiden. 

– Jeg tror det kan komme en eller to salg denne sommeren som kan overraske folk, slik at overgangen til det nye systemet blir mer sømløst, sa Evans. 

– Man kan lure på om det hadde lønnet seg at Liverpool kvittet seg med en av spillerne som er fast inventar i laget, la O'Neill på. 

Evans forstår hvorfor det i de siste dagene har versert rykter om at Andy Robertson kan forsvinne, med tanke på det nye systemet. 

– I det nye systemet tror jeg det er større behov for en venstre forsvarsspiller, enn en venstreback, så jeg kan forstå hvor den saken kom fra. 

Pearce avkrefter imidlertid de ryktene uten å nøle. 

– Det er tullprat, rent og skjært tullprat. 

Det gjenstår å se hvilke spillere Klopp og co henter inn i sommer, og hvilke spillere som selges. 

Første proffkontrakt for Ranel Young

Første proffkontrakt for Ranel Young

17-åringen er en spennende vingtype.

Hjalp laget til bronsemedalje og Europacup-spill med nydelig frisparkmål – så ga han hint om fremtiden

Hjalp laget til bronsemedalje og Europacup-spill med nydelig frisparkmål – så ga han hint om fremtiden

Liveblogg 25.mai 16:57