Newcastle United møter Brighton klokken 20.30Torsdag kveld kan Brighton gi en hjelpende hånd til Liverpool - dersom ryktene stemmer bør Mac Allister være ekstra motivert

Newcastle United er vertskap for Brighton torsdag kveld, i deres vanskeligste gjenværende kamp.

Når sluttsignalet lyder etter oppgjøret mellom Newcastle United og Brighton torsdag kveld, vil kampen om topp fire enten være vidåpen eller være nær lukket. 

Dersom Newcastle United slår sørkystlaget vil de kun behøve å ta tre poeng i en av kampene deres hjemme mot Leicester eller borte mot Chelsea for å sikre seg Champions League-spill.

Etter å ha sett et tafatt Leicester-lag bli overkjørt av Liverpool, er det vanskelig å se for seg at de skal ta poeng borte mot et av ligaens beste hjemmelag. Eddie Howes menn vil nok også være favoritter borte mot Chelsea, men det er mulig å se for seg at de kan snuble i den kampen.

Derfor er torsdagens kamp helt sentral for de rødes håp om topp fire. 

Ekstra motivasjon

En som bør være ekstra motivert til oppgjøret mot Newcastle United, er Alexis Mac Allister. 

Argentineren har vært ryktet heftig til Liverpool de siste ukene, og signalene så langt tyder på at både Brighton og spilleren selv er åpen for overgangen. 

Den eneste haken for en eventuell avtale virker å være om de rødkledde spiller i Champions League eller ei neste sesong. 

Hvis Manchester United sikrer seg innpass i den gjeve turneringen, samtidig som Newcastle klarer å ro fjerdeplassen i land, kan det gi Erik Ten Hag en fordel i drakampen om 24-åringens signatur. 

Under kan du se Mac Allister senke nettopp Manchester United. 

Dersom det stemmer at Mac Allister ønsker å spill i Liverpool og Champions League, vil han gjøre seg en stor tjeneste ved å bidra til at Brighton tar poeng mot Newcastle torsdag kveld. 

Det er verdt å merke seg at argentineren er henvist til benken fra start. 

Gode mot topplag

Roberto De Zerbis mannskap har en perfekt inngang til kampen etter å ha slått Arsenal 3-0 på Emirates Stadium, etter scoringer av Julio Enciso, Deniz Undav og Pervis Estupinan. 

Newcastle viste på sin side svakhetstegn da de avga poeng mot dumpekandidat Leeds United. 

Brighton har vist seg sterke mot på papiret bedre motstand denne sesongen, og har i tillegg til Arsenal slått Manchester United og Liverpool. 

Den uhyre spennende kampen starter klokken 20.30 og sendes på V Sport PL. Vi kommer til å følge kampen fortløpende. 

Liverpool henter 14-åring fra Wolves

Lynch: Liverpool henter 14-åring fra Wolves

Klubbene har kommet til enighet om en overgangssum, skriver David Lynch.

– Føler ikke at vi blir jaktet

– Føler ikke at vi blir jaktet

Newcastle-manager Eddie Howe sier at han ikke kjenner på noe press for å klare topp fire.