Lynch: Liverpool henter 14-åring fra Wolves

Klubbene har kommet til enighet om en overgangssum, skriver David Lynch.

Sommerens første Liverpool-signering blir verken Alexis Mac Allister eller Mason Mount, men i stedet 14 år gamle Harvey Owen fra Wolves. Det skriver David Lynch i en artikkel for Football Insider

Ifølge Lynch har de to klubbene kommet til enighet om en overgangssum på 800.000 pund for det unge talentet. Det er litt mer enn det Wolves ville fått i kompensasjon dersom Liverpool hadde gått direkte inn med et kontraktstilbud til spilleren. 

Owen har spilt landslagsfotball på U15-nivå og har vært i Wolves siden han var syv år gammel. Han kommer til å slutte seg til Liverpools akademi i Kirkby til sommeren. 

Bosman-spillerne vil frigjøre over 30 millioner pund i året

Bosman-spillerne vil frigjøre over 30 millioner pund i året

Liverpool får frigjort over 30 millioner pund i lønnsbudsjettet i sommer.

Innsikt 18.mai 11:54
Hvor går veien videre for de fire som nå tar farvel med Liverpool?

Hvor går veien videre for de fire som nå tar farvel med Liverpool?

Foreløpig har ingen bekreftet hvor turen går neste sesong.

Må finne talenter på hjemmebane

Owen blir beskrevet som et stort talent som kan spille til venstre i forsvaret, enten i en backfirer eller en backtreer. I fremtiden vil han kanskje dermed passe godt inn i Liverpools nye formasjon, der Trent Alexander-Arnold går inn i midtbaneleddet når de røde har ballen.

Etter at britene gikk ut av EU har det blitt vanskeligere å hente unge spillere fra utlandet, og det er forbudt å hente utenlandske spillere som er under U18. Regelverket er i ferd med å bli revidert, men i mellomtiden må altså Liverpool søke etter unge talenter på hjemmebane. 

Ben Doak, som ble hentet i fjor, ser så langt ut til å være en fulltreffer, og det skal bli spennende å følge utviklingen til Owen gjennom akademiet. 

– Føler ikke at vi blir jaktet

– Føler ikke at vi blir jaktet

Newcastle-manager Eddie Howe sier at han ikke kjenner på noe press for å klare topp fire.

Nå er vi oppe i 37 prosent…

Nå er vi oppe i 37 prosent…

Sjansene for Champions League-spill neste sesong øker litt og litt.