Hvor går veien videre for de fire som nå tar farvel med Liverpool?

Foreløpig har ingen bekreftet hvor turen går neste sesong.

Av de fem spillerne som er på utgående kontrakt i Liverpool var det lenge kun Roberto Firmino som hadde bekreftet at han forlater klubben etter sesongen. Det, kombinert med brasilianerens stjernestatus blant supporterne, har ført til at det er han som har fått mest oppmerksomhet inn mot sesongens siste hjemmekamp.

Men etter at Liverpool FC onsdag også bekreftet at James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er inne i sin siste sesong i rødt, kan vi vente oss en ordentlig avskjedsfest når Aston Villa gjester Anfield på lørdag. 

Totalt har de fire spillerne spilt hele 960 kamper for klubben, og det kommer nok til å bli noen følelsesladde øyeblikk underveis og etter den viktige kampen mot Villa. 

Men selv om bekreftelsen nå har kommet for alle fire, og det kun er Adrian blant de utgående spillerne som vi ikke vet om kommer til å forlenge, er fremtiden til spillerne noe vi foreløpig ikke vet mye om.

Firmino jobber hardt for å rekke lørdagens kamp

Firmino jobber hardt for å rekke lørdagens kamp

Roberto Firmino fikk en smakebit på hyllesten borte mot Leicester, og har lyst til å spille når han skal ta farvel med Anfield på lørdag.

Bekrefter treningskamper mot Leicester og Bayern München

Bekrefter treningskamper mot Leicester og Bayern München

Liverpool returnerer til Singapore i sommer.

Hvor går turen videre

James Milner var ønsket videre på Anfield, spesielt av Jürgen Klopp, men har altså bestemt seg for å dra. Han kommer til å få tilbud fra flere Premier League-klubber og ser nok frem til å få mer spilletid. Så langt virker Brighton å være fremst i køen, og Goal skriver at den avtalen allerede er på plass. Samtidig kom det tidligere i uken frem at Leeds er interessert, og nyopprykkede Burnley har ifølge The Athletic også kastet seg inn. 

Når det gjelder Firminos fremtid vet vi litt mindre. At han kommer til å forlate England virker å være ganske sikkert, og siste nytt fra The Times er at det meldes om interesse fra klubber i Spania. 

Foreløpig har vi hørt lite om hva som skal skje med Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita, som har fått lite spilletid denne sesongen.

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er på utgående kontrakt.

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er på utgående kontrakt.

Mange husker nok Oxlade-Chamberlains første sesong i rødt, der han blant annet dundret inn et par langskudd mot Manchester City før han pådro seg den første av flere langtidsskader. Keita har på sin side slitt med å skape et inntrykk som vil leve langt inn i historien, men kan likevel få et verdig farvel dersom bekreftelsen på at han forsvinner kommer i tide før kamp.

Den siste av seniorspillerne som er på utgående kontrakt er Adrian, mannen som ble nød-hentet i 2019 og svarte med å bli med på hele ferden til Premier League-trofeet, og noen cuper har det blitt underveis også for den sympatiske spanjolen. The Athletic skrev onsdag at en avgjørelse ikke er tatt om spanjolens fremtid.

Arthur har for øvrig bekreftet at han er ferdig i Liverpool når låneoppholdet avsluttes etter sesongen. Hans eneste kamp på Anfield så langt i karrieren kom imidlertid ikke for de røde - den kom for Barcelona i en viss semifinale i 2019.

– En spesiell dag

Jürgen Klopp antydet etter kampen mot Leicester at det er flere enn Firmino som kommer til å ta farvel med Liverpool-supporterne på lørdag, og bekreftelsen kom altså et par dager senere.

– Lørdag blir en vanskelig kamp av flere grunner. Det blir avskjedskampen til noen spillere, og så skal vi spille om absolutt alt mot det som er ligaens tredje beste lag i andre halvdel av sesongen. Midt i alt må vi forsøke å vinne kampen, sa manageren.

Selv om tre poeng er viktigst, er han opptatt av å gi spillerne avskjeden de fortjener. 

– Vi ønsker å vise respekten, takknemligheten og kjærligheten vi har for Bobby og alle de andre guttene som drar i sommer. Det blir en spesiell dag, som vil inneholde en vanskelig kamp, sa Klopp.

– Føler ikke at vi blir jaktet

– Føler ikke at vi blir jaktet

Newcastle-manager Eddie Howe sier at han ikke kjenner på noe press for å klare topp fire.

Nå er vi oppe i 37 prosent…

Nå er vi oppe i 37 prosent…

Sjansene for Champions League-spill neste sesong øker litt og litt.