Tyske Sky: Mané ferdig i Bayern til sommeren, linkes til Newcastle og Manchester

31-åringens lønn gjør at en Premier League-retur er det mest sannsynlige.

– Det er det samme. Mané er en spiller på vei ut. Han har i ingen fremtid i Bayern. Bayern-toppene forventer også hans avgang fordi de ikke kan forestille seg at Mané vil tilbringe et år til på benken, Florian Plettenberg i en overgangsoppdatering fra tyske Sky.

Den tidligere Liverpool-helten var ingen hit med Julian Nagelsmann, og det har ikke blitt bedre under Thomas Tuchels ledelse. Ifølge Plettenberg er det tydelige tegn på at Tuchel ikke stoler på Mané.

En retur til Premier League?

31-åringens høye lønn, som skal være på over 20 millioner euro, begrenser overgangsalternativene. Sky skriver at en Premier League-klubb er mest realistisk.

En dataanalyse fra Create Football trekker frem fire klubber som potensielle kandidater.

Det kan bli et gjensyn med Sadio Mané i sommer

Det kan bli et gjensyn med Sadio Mané i sommer

Liverpool og Bayern München skal møtes til treningskamp, ifølge journalist.

«Bayern vil gjøre alt de kan for å selge Mané til sommeren»

«Bayern vil gjøre alt de kan for å selge Mané til sommeren»

Det kan bli med den ene sesongen for Sadio Mané i Bayern München.

Newcastle United: 

Skulle Newcastle klare Champions League for første gang på over 20 år, vil det være behov for erfaring i troppen.

– Newcastle varierer på venstresiden, noen ganger Joelinton, noen ganger Allan Saint-Maximin, noen ganger Alexander Isak. En Mané kan absolutt hjelper der, forklarer Plettenberg.

Manchester United: 

– Dataene viser at Mané burde passe veldig godt inn med de røde djevlene og deres trener Erik ten Hag, forteller Plettenberg.

Mané vil potensielt kunne frigjøre lagets fremste offensive spiller Marcus Rashford noe mer.

West Ham United: 

Om «The Hammers» kan betjene lønnskravet til senegaleseren er usikkert, men spillestilen deres vil tillate Mané å spille på sine kontringsstyrker.

Brighton & Hove Albion: 

Alderen er utypisk for en Brighton-signering, dog har «The Seagulls» vist at de henter verdifull erfaring om den er tilgjengelig. Tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana, og den nylige interessen i James Milner, er eksempler på det.

De ligger også an til å spille i Europa kommende sesong. I tillegg har trener Roberto de Zerbi tidligere vist at han gjerne kombinerer erfarne spillere og unge talenter.

Midtbanespiller som Liverpool følger

Til å være Bayern München har det vært unormalt mye trøbbel denne sesongen. Mané er neppe den eneste som må betale for det.

Joao Cancelo ble hentet på lån 31. januar fra Manchester City. Ifølge Plettenberg vil ikke Bayern benytte seg av kjøpsopsjonen til sommeren. 

Portugiserens forhold til Pep Guardiola gjør at en City-retur er usannsynlig. Også spiller økonomi en rolle. Barcelona har blitt linket til å ta 28-åringen på lån.

Videre har Plettenberg fastslått at én midtbanespiller må selges, for å gi rom for at Tuchel kan hente inn en spiller han ønsker her.

I konkurranse med landslagsprofiler som Joshua Kimmich og Leon Goretzka er det nederlandske Ryan Gravenberch som kommer dårligst ut. 21-åringen har jevnlig blitt linket til Liverpool.