Ble straffet hardt av VAR da VM-drømmen ble knust

Liverpool-stopper Jarell Quansah var involvert i det avgjørende øyeblikket som sendte England ut av U20-VM.

Jarell Quansah og England hadde levert et solid gruppespill i U20-VM i Argentina og toppet sin gruppe foran Uruguay, Tunisia og Irak. Likevel ble det tøff motstand i åttendedelsfinalen, der Italia ventet i en kamp som ble spilt natt til torsdag norsk tid.

Det ble et dramatisk oppgjør, der Quansah spilte fra start slik han også gjorde i de tre gruppespillkampene. Italienerne tok ledelsen ved Tommaso Baldanzi etter bare åtte minutter før Adam Devine utliknet for England midtveis i første omgang.

Etter pause var det Italia som hadde de største sjansene, og til slutt skulle de også få uttelling - men det skjedde på kontroversielt vis, og Quansah var involvert i situasjonen som oppstod bare noen få minutter før full tid.

VM-klar på torsdag - ny kontrakt på fredag

Drømmeuke for Jarell Quansah.

Ba om å bli utelatt fra VM-troppen

Liverpools utlånte unggutt vil heller hjelpe klubblaget med å redde plassen.

Ifølge England sine hjemmesider kom det et hardt skudd inn i feltet i retning Quansah. Midtstopperen snudde seg bort og gjorde ingen bevegelser i retning ballen, men likevel traff den armen, som var i en naturlig posisjon. Det førte til at VAR ba dommer ta en ekstra kikk på situasjonen, og etter en lang sjekk ble det dømt straffespark. 20-åringen fikk også se det gule kortet i situasjone.

Cesare Casadei scoret på straffesparket og sendte italienerne opp i 2-1, et resultat som holdt helt inn til tross for at det ble lagt til elleve tilleggsminutter. Dermed ble det et skuffende mesterskap for Englands U20-lag. Quansah kan likevel ta med seg et halvår med mye verdifull erfaring. Før VM spilte han fast i forsvaret til Bristol Rovers i League One, der han tilbrakte halve sesongen på utlån.

For øvrig er også vertsnasjonen Argentina ute av VM etter et tap mot Nigeria. Argentinas U20-landslag ledes av tidligere Liverpool-spiller Javier Mascherano.