Ferdig med krevende og viktig del av Anfield Road-prosjektet

Det tok én uke å fjerne taket på Anfield Road Stand.

Liverpool FC har torsdag lagt ut en video der vi kan se en timelapse av arbeidet med å fjerne taket på det som nå må kalles gamle Anfield Road Stand. Taket, som veide 282 tonn, forsvant 30. mai.

Liverpoolfc.com skriver at prosessen tok en uke, og at 75 personer jobbet skift på dag og natt for å sørge for at prosjektet ikke skal bli forsinket. Taket skal nå leveres inn slik at det kan bli gjenbrukt. 

Prosessen som nå er gjennomført kan fort ha vært den mest krevende i arbeidet som gjøres på Liverpools hjemmebane i sommer. Gigantiske kraner er på plass på Liverpools gressmatte, som skal være godt beskyttet slik at den tåler belastningen. 

I videoen som er lagt ut kan vi se det nye taket over det neste som skal fjernes, nemlig øverste del av den gamle tribuneseksjonen. Totalt vil Anfield utvides med 7000 seter når arbeidet er gjennomført.

Nye Anfield Road Stand skal stå klar til sesongstart 12. august, men Liverpool har bedt om å få starte på bortebane slik at et testarrangement kan bli gjennomført i god tid før første hjemmekamp.

Nå er taket på Anfield Road Stand fjernet

Nå er taket på Anfield Road Stand fjernet

En hektisk periode er i vente i forbindelse med utbyggingen av Anfield Road Stand.

Har bedt om å få starte neste sesong på bortebane

Har bedt om å få starte neste sesong på bortebane

Utbyggingen av Anfield Road Stand er i rute, men klubben ønsker å sikre seg en ekstra uke før åpning.