Forventer at Salah blir det store målet for Saudi Pro League

Mohamed Salah er ekstremt populær i den arabiske verden. Og nå satses det stort i Saudi Pro League

At det plutselig skulle dukke opp en så hardtsatsende liga som Saudi Pro League var det neppe mange som så for seg for en tid tilbake.

Først med Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle i oktober 2021 – så i vinter da Al Nassr hentet Cristiano Ronaldo fra Manchester United, og gjorde ham til verdens best betalte idrettsutøver.

Den siste måneden har Saudi-Arabia tatt over fire av landets største fotballklubber, Al Nassr, Al Hilal, Al Ahli og Al Ittihad, og nå satses det voldsomt. Karim Benzema og N’Golo Kanté har gått til Al-Ittihad, og Ruben Neves har signert for Al-Hilal for 47 millioner pund.

Det virker bare å være starten, og de neste ukene er det ventet at Chelsea-spillerne Hakim Ziyech, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly og Pierre-Emerick Aubameyang også skal signere for klubber i ligaen. Thomas Partey fra Arsenal er en annen.

Men det kanskje mest overraskende navnet til nå er 28 år gamle Bernardo Silva, som på mange måter er på toppen av karrieren og som spiller fast for Manchester City. I likhet med Ronaldo og Neves representeres han av «superagent» Jorge Mendes, som aldri er langt unna når det er et nytt stort marked med store pengesummer.

Ber Premier League stoppe overgangene til Saudi-Arabia

Ber Premier League stoppe overgangene til Saudi-Arabia

Sky Sports-ekspert Gary Neville er veldig skeptisk til utviklingen, og mener det må settes en stopper.

Saudi-Arabia ser ut til å bli Chelseas redning...

Saudi-Arabia ser ut til å bli Chelseas redning...

Chelsea må selge spillere – og storsatsingen i Saudi Pro League ser ut til å redde dem.

Innsikt 19.jun 19:21

Salah er målet

Ronaldo og Lionel Messi er de to største navnene i fotballverden, men i den arabiske verden er trolig Mohamed Salah den aller største stjernen. Liverpool-spilleren er et symbol – og det legges ikke skjul på at han er et naturlig overgangsmål.

Salah signerte i fjor en ny treårskontrakt med Liverpool, som gjorde ham til klubbens best betalte spiller gjennom tidene. 31-åringen har to år igjen av avtalen sin på Anfield.

Four Four Two skriver at Salah er et mål for Saudi Pro League. Hafez Al-Medlej, som har sittet høyt i både det asiatiske fotballforbundet og i Saudi Pro League, snakker om interessen for Liverpool-spilleren.

– Vi er bare i startfasen. Alle overførbare spillere vil fra nå av være mål for klubber i Saudi-Arabia. Vi går ikke etter spillere som er ferdige. Al Hilal kjøper Ruben Neves, som er 26 år gammel og ønsket av Barcelona. Benzema har allerede kommet til Al Ittihad etter å ha vunnet Ballon d’Or i Real Madrid, som har et dilemma når de skal erstatte ham. La oss håpe at Bernardo Silva fra Manchester City kommer, sier Al-Medlej

– Vi må også starte med prosessen for å kjøpe Mohamed Salah, siden han er ekstremt populær i den arabiske verden og i Europa. Jeg tror Salah fortsatt har rekorden som må slås med Liverpool, så dersom han ikke kommer nå så håper jeg at han vil komme en gang i fremtiden, sier han.

Carvalho nærmer seg RB Leipzig

Carvalho nærmer seg RB Leipzig

Det ser ut til å bli Bundesliga neste sesong for Fabio Carvalho.

– Hadde han kommet før skulle jeg overtalt ham til å spille for Skottland

– Hadde han kommet før skulle jeg overtalt ham til å spille for Skottland

Andy Robertson gleder seg veldig til å ønske Alexis Mac Allister velkommen i garderoben.