Ber Premier League stoppe overgangene til Saudi-Arabia

Sky Sports-ekspert Gary Neville er veldig skeptisk til utviklingen, og mener det må settes en stopper.

De siste dagene har spillere som N’Golo Kante og Ruben Neves forlatt Premier League og signert for klubber i Saudi Pro League. Der satses det stort, og de lokker både med store lønninger og overgangssummer.

Det er forventet at mange flere vil signere utover sommeren, med Thomas Partey fra Arsenal og Chelsea-spillerne Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaliy, Pierre-Emerick Aubameyang og Edouard Mendy muligens som de fire neste.

Det har allerede vært mange spekulasjoner rundt Saudi-Arabia og at de er involvert i Chelsea gjennom at Clearlake Capital som kjøpte klubben i i fjor forvalter mange milliarder av statens pensjonsfond (PIF). Kilder i Chelsea har avvist at det er en link der – men spekulasjonene blir ikke mindre nå som Chelsea ser ut til å løse alle sine Financial Fair Play-problemer med storsatsingen i landet, etter den ekstreme pengebruken i de to siste overgangsvinduene.

– Ny høyreback er ikke på sommerens handleliste

– Ny høyreback er ikke på sommerens handleliste

Backup for Trent Alexander-Arnold er ikke en prioritet, skriver The Athletic-journalist.

Monsterhiten fra 1997 fikk nytt liv takket være Mac Allister. Nå vil artisten høre den på Anfield

Monsterhiten fra 1997 fikk nytt liv takket være Mac Allister. Nå vil artisten høre den på Anfield

I 1997 ga gruppen SASH! ut sangen «Ecuador». Nå vil de høre den nye versjonen, som ble lagd da Alexis Mac Allister ble rød, på Anfield neste sesong.

– Overgangene må stoppes

En som reagerer på utviklingen er Sky Sports-ekspert Gary Neville. Han har allerede slått alarm på sin egen Instagram-konto. Han ber Premier League om å ta tak.

Neville ber Premier League om å stoppe det.

– Premier League bør sette en sperre for alle overganger til Saudi-Arabia for å sikre spillets integritet. Det bør gjøres undersøkelser om transaksjonene er hensiktsmessige, sier han til BBC.

– Dersom det kan godkjennes etter at en slik prosess er gjort så kan en så klart fjerne en slik sperre, men jeg mener at det for øyeblikket bør settes en stopper før de har sett nærmere på eierstrukturen i Chelsea og at om dette er fordelaktige avtaler som er upassende, sier han.

Juni-samlingen ble en opptur for de fleste Liverpool-spillerne

Juni-samlingen ble en opptur for de fleste Liverpool-spillerne

Her er landslagssamlingen til Liverpool-spillerne oppsummert.

Innsikt 21.jun 10:59
Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Fransk lokalavis hevder Liverpool vil gå for Khephren Thuram, men ikke før etter U21-EM.