– Ny høyreback er ikke på sommerens handleliste

Backup for Trent Alexander-Arnold er ikke en prioritet, skriver The Athletic-journalist.

Liverpool har den siste tiden blitt linket til Bayern Münchens Benjamin Pavard, og til og med også Manchester Citys Kyle Walker, men onsdag skriver Andy Jones i The Athletic at en ny høyreback ikke er på sommerens handleliste. Det betyr riktignok ikke at vi kan avskrive verken Pavard eller Walker helt, da begge har erfaring også som stoppere, men spesielt når det gjelder sistnevnte virket selv ikke Daily Mail, som nevnte muligheten for en overgang, å tro at det var realistisk. 

Jones skriver at det heller er inne på stopperplass, og helst på venstresiden, at en ny spiller kan bli kjøpt. Ingen av stopperne som i dag er i klubben er venstrebent, og det er kun Virgil van Dijk som har venstre stopper som sin naturlige posisjon.

Etter at Trent Alexander-Arnold begynte å spille i sin hybridrolle mellom back og midtbane, har behovet for en venstrebent stopper blitt større, og kanskje er grunnen til at klubben viser interesse for Micky van de Ven.

– Et navn å følge med på

– Et navn å følge med på

David Lynch sier Liverpool er interessert i den lynhurtige midtstopperen fra Wolfsburg.

Juni-samlingen ble en opptur for de fleste Liverpool-spillerne

Juni-samlingen ble en opptur for de fleste Liverpool-spillerne

Her er landslagssamlingen til Liverpool-spillerne oppsummert.

Innsikt 21.jun 10:59

To back-reserver er borte

Også stopperen som spiller til høyre i midtforsvaret har fått en noe mer krevende jobb etter den taktiske justeringen til Jürgen Klopp. Ibrahima Konaté har ofte blitt nødt til å gjøre jobben for to dersom Liverpool har blitt kontret på, og det krever både fart, fysikk og gode posisjoneringsevner. Joel Matip og Joe Gomez er de øvrige alternativene der, i tillegg til Nat Phillips.

Når det gjelder backplassene regner klubben foreløpig dekningen som god nok. James Milner er borte og Calvin Ramsay er sendt ut på lån, noe som gjør at reservene for Trent har blitt færre. Men unggutten Conor Bradley skal få sommeren til å vise seg frem, mens Joe Gomez også har vist at han kan gjøre en jobb på høyreback. Men helt som Trent kan de selvsagt ikke spille.

På motsatt back holder Andy Robertson og Kostas Tsimikas fremdeles fortet, men som vi så mot slutten av sesongen vil de nå spille mer som en venstre midtstopper dersom Klopp fortsetter å bruke Trent som midtbanespiller når laget har ballen.

«Det virker å være mye fornuft i å hente inn en ung og fleksibel spiller som kan spille både venstre midtstopper og venstreback, og som på sikt kan bli van Dijks erstatter når den tid kommer», skriver Jones.

Så langt er det Micky van de Ven fra Wolfsburg som er forsvarsspilleren Liverpool hyppigst blir linket til.

Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Lokalavis: Liverpool vil gå for Thuram etter U21-EM

Fransk lokalavis hevder Liverpool vil gå for Khephren Thuram, men ikke før etter U21-EM.

Monsterhiten fra 1997 fikk nytt liv takket være Mac Allister. Nå vil artisten høre den på Anfield

Monsterhiten fra 1997 fikk nytt liv takket være Mac Allister. Nå vil artisten høre den på Anfield

I 1997 ga gruppen SASH! ut sangen «Ecuador». Nå vil de høre den nye versjonen, som ble lagd da Alexis Mac Allister ble rød, på Anfield neste sesong.