– Han er en type som aldri vil svikte deg. Det er null egoisme i ham

Dan Edwards har fulgt Alexis Mac Allister i mange år. Dette er hva han har å si om Liverpools nysignering.

Alexis Mac Allister ble i forrige uke Liverpools første signering denne sommeren, og i etterkant har argentineren høstet skryt fra flere hold.

I forbindelse med overgangen til Liverpool har klubben intervjuet en journalist som kjenner midtbanespilleren bedre enn de aller fleste.

Dan Edwards har base i Buenos Aires, og har fulgt Mac Allisters karriere fra ung alder. Han beskriver 24-åringen som en svært populær spiller i hjemlandet.

– Han var godt kjent i Argentina etter spill i Boca Juniors, men han har virkelig eksplodert den siste tiden. Den generelle oppfatningen er at han vil bli veldig, veldig viktig for Argentinas landslag i mange år, sier han til liverpoolfc.com.

ARGENTINA: Alexis Mac Allister spilte et halvt år i Boca Juniors, på utlån fra Brighton. Han vant den argentinske ligaen med klubben.

ARGENTINA: Alexis Mac Allister spilte et halvt år i Boca Juniors, på utlån fra Brighton. Han vant den argentinske ligaen med klubben.

Det flere kanskje ikke vet er at Mac Allister kommer fra en skikkelig fotballfamilie. Hans far Carlos spilte på landslaget sammen med Diego Maradona, og hans to eldre brødre er også profesjonelle fotballspillere.

– Jeg har fulgt med dem en god stund, og Alexis kom fra det kjente akademiet til Argentinos Juniors. Spillere som Diego Maradona, Juan Roman Riquelme og Esteban Cambiasso startet også sine karrierer der, fortsetter Edwards.

24-åringen spilte fast på Argentinos Juniors i hjemlandets andredivisjon, og klubben røk opp i hans første sesong. Etter tre år reiste han videre til Brighton, som lånte ham ut til toppklubben Boca Juniors i 2019.

– Det var ganske overraskende at Brighton signerte han så tidlig, for han var ganske uferdig da.

En hardtarbeidende og allsidig spiller

Journalisten forteller videre at Brighton og Argentina begynte å flytte ham vekk fra motstanderens boks, for å få utnytte av ham i flere deler av spillet.

– Det gjorde ham godt. Han er ikke en av dem som må spille i en spesifikk posisjon. Han er fornøyd med å bli plassert overalt. Han er veldig allsidig, og spilte i ulike roller for klubb og landslag.

2020: Alexis Mac Allister ankom Brighton like før covid-pandemien stoppet all fotballen i England.

2020: Alexis Mac Allister ankom Brighton like før covid-pandemien stoppet all fotballen i England.

Mac Allister høres mer og mer ut som en spiller Jürgen Klopp vil elske på Anfield. I Brighton og Argentina har han blitt kjent som en skikkelig lagspiller, som kan mestre mange deler av spillet.

– Han mister sjeldent kamper, kan score mål, hjelpe forsvaret og komme opp i motstanderens boks. Han er en spiller du alltid vil ha i laget ditt. Det er null egoisme i han, sier Edwards.

Den Argentina-baserte journalisten mener Liverpool-supporterne bør være klare til å ta imot 24-åringen med åpne armer.

– For å oppsummere, er han en type som aldri vil svikte deg, og en spiller du bør være veldig begeistret for å se, avslutter han.

Mac Allister er for øyeblikket på landslagsoppdrag med Argentina. Torsdag spilte han en time i 2-0 seieren over Australia, før Indonesia venter mandag.

Midtbanespilleren ankommer Liverpools oppkjøring den 11. juli.

Vanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Innsikt 08.jul 19:05
– Jeg har gitt dem en påminnelse om hva jeg kan få til med mer spilletid

Curtis Jones:– Jeg har gitt dem en påminnelse om hva jeg kan få til med mer spilletid

En offensiv og selvsikker Curtis Jones gleder seg til U21-EM og neste sesong med Liverpool.