\– Jeg liker å spille i tierrollen og i en sekser

Jürgen Klopp kan benytte seg av en svært allsidig fotballspiller neste sesong.

Det er nok bare snakk om timer før Alexis Mac Allister endelig blir presentert som Liverpools første signering denne sommeren.

24-åringen ser ut til å skrive under på en femårskontrakt, og kommer til Anfield med en prislapp på 35 millioner pund, ifølge Fabrizio Romano.

Det smaker nok godt for Jürgen Klopp, som må se flere av sine midtbanespillere forlate klubben i slutten av juni. Det gjelder spesielt typer som Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner.

Da trengs det forsterkninger, og for tyskeren passer det nok svært godt å få inn en allsidig spiller i Mac Allister. Liverpool Echo har dratt opp flere tidligere sitater for å understreke hvorfor Klopp kanskje valgte å hente inn argentineren.

– Jeg liker å spille i tierrollen og i en sekser. Det viktigste for meg er å hjelpe lagkameratene mine, vinne fotballkamper og prøve å være i en sentral posisjon. Da kan jeg være nærme ballen, og ha den så mye som mulig, sa Mac Allister i fjorårets sesong.

BIDRAGSYTER: Jürgen Klopp ønsket å beholde James Milner, men tyskeren fikk ikke viljen sin. Da hjelper det nok å få inn friske pust i troppen.

BIDRAGSYTER: Jürgen Klopp ønsket å beholde James Milner, men tyskeren fikk ikke viljen sin. Da hjelper det nok å få inn friske pust i troppen.

24-åringen har blitt voksen med alderen, og fysikken er kommet på plass. Det er også de defensive og offensive egenskapene. Argentineren takket daværende Brighton-sjef Graham Potter for det.

– Jeg ville ta livet av ham, men det er en del av fotballen. Han var veldig hjelpsom, og hjalp meg med å bli mer allsidig og fysisk.

Et element Klopp leter etter

Allsidighet og arbeidsinnsats er to elementer Klopp verdsetter svært høyt i spillerne sine. Det har han vært klar på ved flere anledninger. De røde har sjeldent spillere som bare kan bekle en posisjon.

– James Milner kan sikkert spille i 13 posisjoner. Fabinho kan spille i minst to posisjoner, Trent det samme. Vi har ikke så mange spesialister i laget. Mange mener det er en svakhet å være allsidig, for du tenker kanskje «Han flytter meg rundt hit og dit, og så er jeg plutselig ute av laget», sa Klopp tilbake i 2019.

Det er ganske tydelig en stil tyskeren leter etter på overgangsmarkedet. Spillere som Harvey Elliott og Curtis Jones kan bidra både på midtbanen og i de offensive posisjonene. Trent Alexander-Arnold på backen og på midtbanen.

– Det er en styrke. Det hjelper spesielt når du skal bygge laget. Du ender opp med å ha tre, fire spillere som kan spille i ulike posisjoner, og det er veldig hjelpsomt.

Tidligere denne uken var tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana i et intervju. Da fikk han spørsmål om lagkamerat Mac Allister.

35-åringen hadde mye positivt å si om midtbanespilleren Klopp har fått tak i.

– Alexis er en spesiell person og fotballspiller. Han brukte litt tid på å finne seg til rette, men nå er engelsken hans fantastisk. Han er en ekte spiller, som gir alt. Det finnes ikke egoisme i ham, sa Brighton-spilleren.

Det sitatet er nok musikk i Klopps ører. Det er kanskje likevel vanskelig å finne en sammenlignbar spiller for en så allsidig type som Mac Allister. Heldigvis har Lallana svaret på akkurat det.

– Han prøvde å speile Messis spill på landslaget (under VM). Når han ble liggende dypt gikk han fremover, og motsatt. Det viser hvor utrolig fotballintelligent han er. Se på en spiller som Luka Modric. Han er samme typen, og Alexis er av den kvaliteten, fortsatte Lallana.

Mac Allister er fremdeles ikke offentliggjort som Liverpool-spiller, men det kan se ut som det vil komme i løpet av dagen. Fabrizio Romano meldte tidligere i dag om at papirene skal være skrevet under.

Hevder Alexis Mac Allister er klar for Liverpool

Fabrizio Romano:Hevder Alexis Mac Allister er klar for Liverpool

Fabrizio Romano melder om en overgangssum på «bare» 35 millioner pund.

Vil lytte til bud på Leighton Clarkson – men ikke Fabio Carvalho

James Pearce:Vil lytte til bud på Leighton Clarkson – men ikke Fabio Carvalho

James Pearce lister også opp fem potensielle midtbanespillere Liverpool vurderer nøye.