Tallene som viser at Premier League er i ferd med å bli en superliga

De siste årene har pengebruken til Premier League-klubber skutt i været sammenlignet med konkurrentene.

Det tok ikke lang tid før engelske supportere uttrykte sin misnøye med forslaget om å starte Super League, som ble lansert i april 2021. 

Målet med turneringen var å samle de største lagene i Europa i samme liga, og skape et lukket selskap på toppen av fotballpyramiden. 

Nå viser tallene at Premier League allerede er i ferd med å bli en superliga. 

Pengegalopp

Swiss Ramble, som blogger om fotballens økonomiske side, har tirsdag publisert tall som viser Premier League enorme dominans over de andre topp fem-ligaene i Europa - Spania, Italia, Frankrike og Tyskland. 

Omsetningen til Premier League på 6,4 millarder euro var nesten dobbelt så stor som sin næreste konkurrent La Liga (3,3 milliarder euro), og større enn Bundesliga og Serie As omsetning til sammen.  

Samtidig betalte Premier League-klubbene ut 4,3 millarder euro i lønn til sine spillere i 2021/22-sesongen. Dette var utrolig nok nesten like mye som lagene i La Liga og Serie A betalte sine spillere, til sammen. 

Elleville spillerkjøp

Det er imidlertid på overgangsfronten man virkelig ser hvor stort overtak Premier League har fått over de andre topp fem-ligaene. 

Tallene viser at Premier League totalt sett brukte mer penger på overganger enn alle de andre topp fem-ligaene lagt sammen i 2022/23-sesongen.  

Lagene på det øverste nivået i England brukte 3,1 millarder euro på spilleroverganger. Til sammenligning brukte La Liga, ligaen med nest mest i overgangsutgifter, «kun» 800 millioner euro. 

Denne sommeren har Saudi-Arabia med sin liga lansert seg selv som en konkurrent til Premier League etter flere store spillerkjøp.

Vil snart sette i gang kontraktssamtaler med Trent

Vil snart sette i gang kontraktssamtaler med Trent

Trent Alexander-Arnold har bare to år igjen av kontrakten.

Nyheter 27.jun 08:54
Curtis Jones imponerte med landslagssjefen på tribunen

Curtis Jones imponerte med landslagssjefen på tribunen

Scouseren har fortsatt den gode formen med Liverpool i U21-EM, og bør nå også ha spilt seg inn i tankene til Gareth Southgate.

Nyheter 26.jun 23:03