To ekstra grunner til å gå for Romeo Lavia i sommer

Romeo Lavia er ikke bare et spennende talent. Det kan også være flere grunner til at Liverpool burde kjøpe unggutten i sommer.

Fire midtbanespillere er i ferd med å skille seg ut i rykteflommen som herjer rundt Liverpool for tiden. Etter at Alexis Mac Allister kom i havn denne uken, er det på tide å sikte seg inn på det neste kjøpet, og flere journalister tett på klubben trekker frem følgende spillere:

Khephren Thuram fra Nice, Manu Koné fra Borussia Mönchengladbach, Ryan Gravenberch fra Bayern München og Romeo Lavia fra Southampton.

Felles for alle er at de er unge og energiske midtbanespillere. Prikklilke i stilen er de ikke, men at alle kan spille en rolle i motoren i Jürgen Klopps lag virker det å være liten tvil om.

Hevder det er enighet mellom Thuram og Liverpool

Hevder det er enighet mellom Thuram og Liverpool

Jürgen Klopp og Jörg Schmadtke sikter seg inn på sin neste midtbanespiller.

Men de røde kommer nok ikke til å gå for alle, så da gjelder det å velge. Og når det kommer til Lavia, er det et par ekstra taktiske årsaker, ved siden av egenskapene som fotballspiller, som får det til å fremstå som en intelligent signering.

1. «Homegrown»

At Liverpool er litt i trøbbel når det kommer til registrering av spillere i kommende Champions League og Premier League er det liten tvil om. I fjor måtte de røde nøye seg med å fylle 24 av 25 plasser i troppen fordi de manglet spillere som er trent opp i Storbritannia.

I år ser det ut til å bli enda vanskeligere. Engelskmennene James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain er borte. Nat Phillips og Caoimhin Kelleher er blant dem som linkes bort. Det begynner virkelig å tynnes ut i rekkene av spillere som har status som «homegrown» - noe The Athletic omtalte denne uken og som vi også har skrevet om tidligere:

En stor utfordring i sommerens transferkabal

En stor utfordring i sommerens transferkabal

Liverpool vil trenge engelske spillere...

Innsikt 05.mai 11:04

Her kan Lavia komme godt med. Belgieren er først og fremst fremdeles bare 19 år og trenger dermed ikke registreres i Premier League-troppen selv om han fremdeles ikke regnes som «homegrown». I Europa League må riktignok han registreres fordi han ikke har spilt i to år eller mer for Liverpool.

«Homegrown»- statusen får han ikke før om et år, men da vil han være med på å fylle opp kvoten i mange år fremover. I et marked der det ser vanskelig ut å finne spillere som fyller de kriteriene, kan Lavia være et lurt valg.

2 City lusker

Den andre grunnen til at det er lurt å hente Lavia i år, selv om han ikke blir «homegrown» før neste år, er at Manchester City lusker i bakgrunnen. De lyseblå solgte talentet til Southampton for et år siden, men sikret seg en tilbakekjøpsklausul som etter sigende slår inn i 2024.

Ifølge The Athletic er alle de såkalte topp seks-lagene interessert i belgieren som skal spille sommerens U21-EM, men det vil være overraskende om City slår til før de får aktivert sin klausul.

Konkurranse fra Arsenal, Chelsea, Manchester United og Tottenham kan bli tøft nok. Kanskje løsningen er å slå til nå, før City kommer på banen?

Ifølge Transfermarkt har Lavia en markedsverdi på i overkant av 20 millioner pund. Så gjenstår det å se hva Championship-klare Southampton vil akseptere.

– Ian Rush var alltid min favorittspiller, så han vil jeg helst ikke lage analyse på

– Ian Rush var alltid min favorittspiller, så han vil jeg helst ikke lage analyse på

Liverpools avtroppende analysesjef har gjort karriere på å finstudere fotballspillere, men inntrykket av favorittspilleren fra ungdommen vil han ikke tukle med.

Kjendistreff, badeferier og backgammon. Slik har Liverpool-spillerne koblet av etter sesongen

Kjendistreff, badeferier og backgammon. Slik har Liverpool-spillerne koblet av etter sesongen

De fleste Liverpool-spillerne har hatt en periode med fri etter at ligasesongen ble avsluttet.

Innsikt 10.jun 13:59