– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham

Andy Robertson liker å se kameraten blomstre i en ny rolle.

De siste månedene av sesongen blomstret Trent Alexander-Arnold skikkelig i en ny rolle der han trakk inn som midtbanespiller da Liverpool hadde ballen.

Han var tilbake på det ekstremt høye nivået vi er vant med å se ham fra sesongene der Liverpool virkelig har vært gode – og struttet av selvtillit. Det gjorde han også for England, der han tidligere har blitt kritisert og aldri har funnet seg skikkelig til rette.

I to kamper den siste uken har 24-åringen spilt sentralt på midtbanen med nummer 10 på ryggen, og vært veldig sentral i to overbevisende seire for Gareth Southgates lag. Andy Robertson, som selv har hatt en strålende uke med Skottland og seks av seks mulige poeng, har merket seg at Trent gjør det bra også med flagget på brystet.

– Trent er Trent, og det er det største komplimentet jeg kan gi ham, sier Robertson til Sky Sports. Sportskanalen møter ham på golfbanen i et arrangement der han representerer sin egen veldedighetsorganisasjon AR26 Charity. 

– Han tilpasser seg til alt han blir bedt om. Han er fortsatt relativt ung, men har et klokt hode. Når du er så teknisk begavet og har så mange ferdigheter og talent, så kan han spille i hvilken som helst posisjon og gjøre det bra, sier venstrebacken videre.

Bryr seg mer om Liverpool

Robertson og Alexander-Arnold har vært en fantastisk backduo for Liverpool. Nå er rollene deres blitt litt forandret, men skotten gleder seg over at kameraten får det til i en ny rolle.

– Han har den aggressiviteten og lysten på å lykkes, og det kan du se, sier Robertson.

Alexander-Arnold har vært hos frisøren før han tok ferie, og dukket opp på Louis Vuitton-show i Paris på tirsdag:

– Det å være med England har vært tøft for ham i disse årene, der han trolig ikke har spilt så mye som han hadde ønsket, og han har blitt utelatt fra troppen noen ganger, men kanskje de har funnet en posisjon for ham.

For Robertson, som skotte, er det naturlig nok viktigere hvordan det blir når draktene er helrøde igjen i august og utover.

– Nå som han kan spille der, lære det og utmerke seg så vil han også bli bedre i posisjonen i tillegg. Men det er slik England ser det. For Liverpool, som er det vi bryr oss mest om, så får vi se hva som skjer der og hvilken posisjon han skal spille i sesongoppkjøringen og slike ting. For England så har han fått den rosen han har fortjent i de to siste kampene og forhåpentligvis betyr det at han kan fortsette på laget.

Viser interesse for Sepps lillebror – men en annen Premier League-klubb ligger bedre an

Viser interesse for Sepps lillebror – men en annen Premier League-klubb ligger bedre an

Ryktebørsen 21.jun 20:22
Supportere av engelsk fotball er voldsomt negative til VAR

Supportere av engelsk fotball er voldsomt negative til VAR

I 2017 tryglet supporterne om innføring av en videodommer. Seks år senere har pipa fått en annen lyd.