UEFA tar grep - tetter smutthull som Chelsea har utnyttet

Gjør endringer på overgangsregler.

The Times skriver at UEFA nå har bestemt seg for å tette et smutthull i FFP-reglene som blant annet Chelsea har utnyttet de siste årene. Chelsea har gitt åtteårskontrakter til spillere som Mykhailo Mudryk og Enzo Fernandez slik at de har hatt mulighet til å skrive av overgangssummen over mange år. Klubben har brukt om lag 600 millioner pund på nye spillere det siste året, men store deler av den summen er foreløpig ikke betalt. 

Nå har UEFA sørget for at man maksimalt kan skrive av en overgangssum over fem år, men endringen vil ikke ha tilbakevirkende kraft.

Regelendringen trer i kraft fra og med 1. juli. Det vil ikke bli forbudt å tilby spillere kontrakter som varer i mer enn fem år, men det går altså ikke an å skrive av overgangssummen i mer enn fem år.

Dette er for øvrig også sommeren de vi går bort fra gamle Financial Fair Play, og over til nye Financial Sustainability Regulations (FSR). De nye reglene skal sørge for at klubbene kun får lov til å bruke en viss prosentandel av sin omsetning på spillerkjøp og -lønninger. Prosentandelen vil starte på 90 prosent i år, bli redusert til 80 prosent neste år og deretter til 70 prosent fra og med 2025.

Men UEFA vil nå komme med et maksbeløp på hvor mye penger som kan brukes på lønninger og overganger, uavhengig av omsetning.

Slik vil UEFA begrense pengebruken til de rikeste Premier League-klubbene

Slik vil UEFA begrense pengebruken til de rikeste Premier League-klubbene

Vil sette begrensninger på lønns- og overgangsbudsjett.

– Får mye kritikk for mangelen på mål og målgivende

– Får mye kritikk for mangelen på mål og målgivende

Harvey Elliott leverte en strålende prestasjon i U21-EM onsdag.