Video fra AXA:Bajcetic er endelig tilbake på gressmatten

Liverpools spanske midtbanejuvel er klar for pre-season med førstelaget.

Stefan Bajcetic kom som et skudd for Liverpool og Jürgen Klopp etter VM-pausen, og spilte mye frem til han skadet seg etter kampen mot Bournemouth den 11. mars.

På veien dit spilte han 11 Premier League-kamper for de røde, og scoret et flott mål i 3-1 seieren over Aston Villa på Boxing Day.

– Ja, det er fremgang. Jeg snakket med ham sammen med legen i går. Han vil være tilbake rundt starten av oppkjøringen. Da vil han være i gang med rehabilitering, men det vil ta tid, så han er ikke i full trening, sa Klopp den 27. mai.

Det kan se ut som Bajcetic nå er tilbake i trening, selv om han sannyligvis vil testes forsiktig i løpet av de neste dagene.

Klubben publiserte denne videoen av unggutten ute på gressmatten lørdag ettermiddag. Det kan se ut som den talentfulle midtbanespilleren har brukt tiden på skadebenken godt, for unggutten har bygget på seg litt muskler siden sist vi så han mot Bournemouth.

Det er knyttet stor spenning til spanjolen inn mot 23/24-sesongen, selv om klubben har hentet inn konkurrenter i Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai.

Bajcetic kom til Liverpool tilbake i 2020, og har de siste to årene jobbet hardt for å komme seg inn i førstelagsvarmen.

– Ingen kunne ha sett for seg at Stefan skulle spille 19 kamper denne sesongen, sa akademisjef Alex Inglethorpe i et intervju med The Athletic i juni.

Liverpool har slitt med å få inn gode nok akademispillere de siste årene. Bajcetic, Jones, Kelleher, Alexander-Arnold og delvis Elliott er unntakene.

– En av de vanskeligste delene med å være akademispiller er at du må være klar hver eneste dag uten å vite når du får sjansen. Du må legge deg til rett tid, spise riktig og være på rett sted mentalt, for så å håpe at du får muligheten. Du må leve livet som fotballspiller uten å vite når navnet ditt skal bli ropt opp, sa Inglethorpe videre.

Nå venter det sannsynligvis mye spilletid for 18-åringen i sommer, og det ville vært overraskende om han ikke vil være en del av Liverpools førstelag i 23/24-sesong.

– Ingen kunne ha sett for seg at Stefan skulle spille 19 kamper

– Ingen kunne ha sett for seg at Stefan skulle spille 19 kamper

Akademisjefen er stolt over det Stefan Bajcetic leverte da han fikk muligheten på førstelaget.

Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

The Athletic:Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

Liverpool starter oppkjøringen til 2023/24-sesongen lørdag.