Henderson kommer med sin versjon av historien, og derfor reiste han dit du vet

Den tidligere Liverpool-kapteinen sier at han vil være med på å utvikle fotballen.

– Det er en spennende tid, prosjektet og det at det er noe annerledes er grunnen til at jeg ønsket å komme hit. I løpet av de neste årene, er jeg sikker på at det kommer til å vokse og jeg ønsker å være en del av det, forteller Jordan Henderson til BeanymanSport.

– Jeg elsker fotball så jeg vil prøve å bidra til at de vokser over hele verden, jeg vet at folk i Saudi-Arabia elsker fotball. Forhåpentligvis kan vi fortsette å utvikle ligaen i løpet av de neste årene. Forhåpentligvis kan jeg være en del av det.

Etter mye om og men har midtbanespilleren nå begynt å gi intervjuer, og forklarer hvorfor han forlot Liverpool.

– Det er et helt annet prosjekt, annen opplevelse, og derfor ville jeg prøve noe helt annet enn det jeg har vært vant til de siste mange årene. Det er spennende og jeg er glad for å være her og prøve komme i gang.

Gjenforeningen med Gerrard

Naturligvis var tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard en pådriver for å hente 33-åringen.

– Stevie var en viktig grunn til at jeg kom, å jobbe med ham og spille under han.

Al-Ettifaq ble nummer syv i Saudi Pro League forrige sesong og er ikke en av de fire klubbene som staten har investert i. I tillegg til Henderson har Gerrard hentet inn den skotske stopperen Jack Hendry og den franske angriperen Moussa Dembelé.

Klopp: – Han fikk ikke den anerkjennelse og respekten han fortjente gjennom årene

Klopp: – Han fikk ikke den anerkjennelse og respekten han fortjente gjennom årene

Jürgen Klopp vil savne kapteinen sin og ikke minst mennesket Jordan Henderson.

– Dette er en trussel for Premier League og Europas toppligaer, og de vet det

– Dette er en trussel for Premier League og Europas toppligaer, og de vet det

The Athletics David Ornstein sier at ingen så Saudi Pro League komme, og at nå har alt endret seg.

– Vi må være klare til den første kampen om en ukes tid, det er jeg sikker på at vi vil være. Vi har hatt noen gode treningsøkter og et godt resultat forleden kveld så forhåpentligvis kan vi begynne i riktig retning og jobbe sammen for å gjøre laget suksessfullt.

Vil fortsette spille med flagget på brystet

Han mener også at det ikke er noen grunn til at Gareth Southgate skal overse han fordi han spiller i Saudi-Arabia.

– Fokuserer på å spille mitt beste og hvis jeg gjør det, da er jeg sikker på at det ikke er noen grunn til at jeg ikke kan spille for England.

– Åpenbart snakket vi om det over de siste ukene, fordi å spille for England betyr mye for meg og jeg føler det som at jeg fortsatt kan tilføre mye til laget som jeg har gjort i de siste kampene.

Både Henderson og Trent Alexander-Arnold startet for «Three Lions» i EM-kvaliken mot Nord-Makedonia i juni. Begge noterte seg for en målgivende.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.