Fabinho returnerer til treningsfeltet onsdag - overgangen i fare

Ser ut til å returnere til lagkameratene og preseason-forberedelser.

Få virker å være mer on point enn David Ornstein i The Athletic, i en sommer som florerer av rykter, prat og ikke minst påvirket av fersk kapital fra Saudi Pro League.

Tirsdag ettermiddag skriver han at Fabinhos lenge forventede overgang til Saudi-Arabia og Al-Ittihad står i fare for å kollapse.

Alle parter skal være interesserte i å få avtalen gjennom, men det hele har dratt ut overraskende mye.

Interessen fra Al-Ittihad var årsaken til at brasilianeren ikke var med på Liverpools treningsleir i Tyskland.

Tilbake til hverdagen

De røde, nå tilbake på Merseyside, skal som kjent sette seg på flyet mot Singapore torsdag.

Bayern kan profittere på Mané, mens Liverpool går glipp av penger

Bayern kan profittere på Mané, mens Liverpool går glipp av penger

Spilleren ligger an til å bli solgt for mer enn det Liverpool fikk betalt, og da blir ikke hele summen realisert heller.

Nyheter 25.jul 12:49
Newcastle ser ut til å selge Saint-Maximin til saudi-arabisk lag med samme eiere - nå reagerer flere Premier League-klubber

Newcastle ser ut til å selge Saint-Maximin til saudi-arabisk lag med samme eiere - nå reagerer flere Premier League-klubber

Newcastle United, som eies av Saudi-Arabias statsfond, må selge for å kunne kjøpe spillere. Da passer det godt at Al-Ahli, som har samme eier, ønsker seg akkurat Allan Saint-Maximin til klubben.

Nyheter 23.jul 19:00

Slik det ligger an nå vil midtbanespilleren gjenoppta preseason-forberedelsene med Liverpool førstkommende onsdag. 

Da er de ikke tilbake på britisk gress igjen før etter Bayern München-kampen onsdag. 2. august.

Fortsatt mulig

Ornstein presiserer at 29-åringen har opptrådt upåklagelig under hele prosessen, og at det fortsatt er godt mulig at overgangen skjer.

Totalpakka skal være på £40 millioner. Ifølge The Athletic fortsetter samtalene og forhandlingene, og intensjonen til Al-Ittihad har ikke forandret seg.

Ryktet, som vi omtalte tidligere, vedrørende problemer med Fabinhos hunder og adgang til Saudi-Arabia skytes ned og skal ikke ha noe med forsinkelsen å gjøre.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.