Flere kapteinstyper har reist:– Han må bli en av lederne innad i laget

Lucas Leiva mener det er på tide at Trent Alexander-Arnold tar steget opp i kapteinsteamet.

I disse dager gjør Trent Alexander-Arnold og resten av Liverpool-spillerne seg klare til å starte oppkjøringen til en ny sesong på Anfield.

Scouseren har vært en viktig del av Liverpools tropp i flere år, og det vil være overraskende om det ikke fortsetter slik i fremtiden.

En som så potensiale tidlig i høyrebacken var daværende lagkamerat Lucas Leiva. Han husker tilbake til en tid hvor Alexander-Arnold var sjenert og veldig tynn.

Mye har skjedd siden den gang, og nå vil brasilianeren se han i en viktigere rolle i troppen.

– Millie (James Milner) og Bobby (Roberto Firmino) har reist, så nå må han ta steget opp, og bli en av lederne innad i laget. Ikke bare på grunn av kvalitetene hans, men også på grunn av tilstedeværelsen og alt han har gjort for klubben de siste årene, sier brasilianeren i et intervju med liverpoolfc.com.

2016: En purung Trent Alexander-Arnold var kaptein på Liverpools U18-lag for syv år siden.

2016: En purung Trent Alexander-Arnold var kaptein på Liverpools U18-lag for syv år siden.

Lucas husker godt tidene da han og høyrebacken spilte på samme lag. 36-åringen husker godt da en ung Alexander-Arnold løp inn på førstelagstreningene.

– Vi så tidlig at Trent var spesiell, til og med som 16-åring. Jeg husker at han trente med oss et helt år uten å spille en kamp. Han var på treningssenteret hver dag, både før og etter øktene, forteller han.

Det er ingen tvil om at scouseren har lagt ned mange timer på treningsbenken de siste årene, og tross sin unge alder har han faktisk vært med og vunnet det aller meste med klubben.

– Han var tålmodig, og vi visste at han ville få sjansen. Han har forbedret seg mye siden den gang, og han er er en verdensklassespiller nå. Han har forbedret seg hver sesong.

LEDER: Lucas Leiva vikarierte som kaptein ved flere anledninger på tampen av Liverpool-karrieren.

LEDER: Lucas Leiva vikarierte som kaptein ved flere anledninger på tampen av Liverpool-karrieren.

En ung leder i rekkene

I løpet av vårsesongen endret Alexander-Arnold rolle i Liverpools lag, fra en tradisjonell offensiv back til en mer sentral rolle på midtbanen.

Det er en posisjon Lucas kjenner til godt fra tiden på Anfield, og under Jürgen Klopp.

– Det ser ut som han spiller i en annen posisjon nå, så det viser bare hvor mye han kan hjelpe laget med sine kvaliteter. Det er utrolig å se hvor mye han har vokst, sier brasilianeren.

24-åringen har allerede rukket å spille 273 kamper for Liverpool, og det vil sannsynligvis bli langt flere i årene som kommer. Lucas vil se Trent som en leder i 2023/24-sesongen, etter fem, seks år som fast spiller.

– Nå nærmer deg seg en ny sesong, hvor han kan fortsette å vokse og forbedre seg som spiller, leder og person. Jeg tror det blir viktig, avslutter han.

– Jeg har aldri sett en spiller med en så god høyrefot

Bundesliga-eksperter diskuterer Dominik Szoboszlai:– Jeg har aldri sett en spiller med en så god høyrefot

Bundesliga-eksperter forklarer hva Liverpool kan forvente å få servert av Dominik Szoboszlai.

Nyheter 07.jul 21:20
Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

The Athletic:Lanserer åtte unggutter som kan få sjansen i pre-season

Liverpool starter oppkjøringen til 2023/24-sesongen lørdag.

Nyheter 07.jul 19:30