England U21 - Spania U21:I kveld kan Jones og Elliott ta EM-gull

Liverpool-duoen kan gjøre seg selv historiske hvis det ender med seier over Spania.

Flere Liverpool-spillerne gjør seg klar for en ny pre-season på Merseyside, men for to av dem er ikke 22/23-sesongen ferdig helt enda.

Curtis Jones og Harvey Elliott skal møte Spania i kveld, og en seier vil gjøre dem historiske på engelsk u21-nivå.

Førstnevne har spilt fast i en dypere midtbanerolle gjennom hele mesterskapet i Georgia og Romania, og ble kåret til banens beste i semifinalen mot Israel i midtuken.

– Det er vanskelig å ta inn over seg. Jeg vil takke hele laget og støtteapperatet. De har gjort en fantastisk jobb, sier Jones til liverpoolfc.com i opptakten til kampen.

Veien til finalen

Liverpool-duoens ferd mot kveldens finale i Cluj startet startet den 22. juni, mot Tsjekkia. Da vant engelskmennene 2-0, og Jones spilte hele kampen. Elliott kom innpå som innbytter.

Den andre gruppespillskampen endte på lignende Israel. 2-0 mot Israel og tre poeng, med Jones på banen og Elliott som innbytter.

U21-laget var alt klar for sluttspillet da de møtte Tyskland, og sendte utpå et mer reservepreget mannskap. Da fikk Elliott sjansen fra start, og leverte en fenomenalt solo-mål fra egen banehalvdel. Kampen endte til slutt 2-0.

I kvartfinalen var det Portugal som var motstander, og med Jones tilbake fra start holdt de hvitkledde nullen og vant 1-0.

Men det var i semifinalen mot Israel at scouseren virkelig fikk vist seg har sin beste side. 22-åringen styrte store deler av kampen, og ble til slutt også kåret til banens beste i en svært komfortabel 3-0 seier.

Du kan se flotte raid og mål mot Tyskland i vinduet under.

Gleder seg til å spille finale

Engelskmennene har vunnet samtlige kamper på veien mot finalen og har til gode å slippe inn et mål før Spania venter i kveldens finale.

Jones var svært fornøyd med å sikre seg finalebilletten etter 3-0 seieren over Israel.

– Vi møtte dem i gruppespillet også, og de presset oss, men vi kom oss rundt dem. I semifinalen gjorde de det vanskeligere for oss, men vi spilte oss gjennom dem, og det er hva gode lag gjør, sa 22-åringen.

Nå venter en av forhåndsfavorittene i Cluj, og kampen kan gi England sitt første EM-gull på U21-nivå siden 1984.

– Statistikkene taler for seg selv; Vi scorer masse mål og slipper ikke inn bakover. Vi er godt organiserte, så finalen vil bli bra. Det vil bli tøft, men vi er klare, fortsatte han.

Jones forventes å spille fra start for England i kveld, med Elliott som en joker fra benken. Engelskmennene spilte også finale i 2009, men ble knust 4-0 av Tyskland. Kan Liverpool-duoen gi nasjonen et nytt EM-gull på U21-nivå?

Kampen starter kl. 18.00 lørdag, og sendes på VG+ Sport og NRK 2.

Vanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Innsikt 08.jul 19:05
– Han må bli en av lederne innad i laget

Flere kapteinstyper har reist:– Han må bli en av lederne innad i laget

Lucas Leiva mener det er på tide at Trent Alexander-Arnold tar steget opp i kapteinsteamet.

Nyheter 07.jul 23:12