Medisinsk sjekk neste for Fabinho

Fabinho informerte Liverpool om at han ønsket overgangen.

Fredag kveld mottok Liverpool et bud på Fabinho fra Al-Ittihad. Det var ikke slik at det kom som noen overraskelse, og allerede dagen før ble det bredt rapportert at den statlig eide klubben i Saudi-Arabia forberedte et bud på 40 millioner pund.

«Superagent» Jorge Mendes i Gestifute har stått bak noen av de største overgangene til Saudi Pro League, slik han også gjorde da det ble satset stort i Kina i 2016, og er alltid aktiv når det kommer et nytt marked med mye penger. Han representerer Fabinho – og er også agenten til Cristiano Ronaldo som var den første som gikk dit i januar.

Han representerer også Nuno Espirito Santo, som er Al-Ittihads manager. Den tidligere Wolverhampton-manageren var hans første klient, og han hadde også Fabinho under sine vinger i Rio Ave da 29-åringen først kom til europeisk fotball.

Alt tyder på at denne overgangen kommer til å gå i orden, og at det kommer til å gå fort. Ifølge James Pearce i The Athletic var det ikke slik at Fabinho nektet å bli med på treningsleiren til Tyskland, men en avgjørelse som ble tatt sammen med klubben for å få en løsning på situasjonen etter at budet kom. 

Medisinsk sjekk neste

Hans personlige betingelser i Al-Ittihad er allerede diskutert, og med tanke på hvilket lønnsnivå som er der vil også han med all sannsynlighet vente seg en kraftig lønnsøkning. Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Fabinho har informert Liverpool om at ønsker seg overgangen. 

Ben Jacobs er en journalist som er veldig aktiv rundt overgangsmarkedet, og melder på Twitter at Fabinho allerede er enig med klubben om kontrakt. Han skriver videre at han har fått tillatelse til å gjennomgå den medisinske sjekken før en overgang går i orden.

Al-Ittihad er regjerende mester i Saudi-Arabia, og er en av de fire statlig eide klubbene, i motsetning Al-Ettifaq der Steven Gerrard er manager og Jordan Henderson kan være på vei. Denne sommeren har de hentet N’Golo Kanté (Chelsea) og Karim Benzema (Real Madrid) som Bosman-spillere, og betalt Celtic 25 millioner pund for den portugisiske angriperen Jota. Han har selvsagt også Mendes som agent.

Bud på Fabinho – utelatt fra treningsleir

Bud på Fabinho – utelatt fra treningsleir

Fabinho blir ikke med til Tyskland. Jordan Henderson blir med.

De 32 spillerne som er med til Tyskland

Henderson var på flyetDe 32 spillerne som er med til Tyskland

Liveblogg 15.jul 13:50

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.