Southampton vil ikke miste både Lavia og Ward-Prowse i samme vindu

Midtbanekarusellen fortsetter i engelsk fotball, hvem går hvor?

Southampton forventer at West Ham vil prøve seg på kaptein James Ward-Prowse denne uka, og det kan påvirke Romeo Lavias fremtid.

Ifølge Daily Mail ønsker ikke den Championship-klare klubben å selge både Ward-Prowse og Lavia i samme overgangsvindu. 

«The Saints» har nok et blikk på veien tilbake til Premier League, men kan bli tvunget til å gå med på salg av begge midtbanespillerne.

Evighetsmaskinen James Ward-Prowse spilte 38 av 38 kamper for laget (3372 minutter), mens Romeo Lavia (2231) kun hadde tre spillere, en av dem målvakt Gavin Bazunu, foran seg i minutter på banen.

Lavia vil gi mest penger i kassa

Etter nedrykket har Southampton varslet at det vil komme konsekvenser for de over 340 ansatte, og klubben skal ønske å hente inn £100 millioner i spillersalg.

Theo Walcott, Mohames Elyounoussi, Dan Nlundulu og Mislav Orsic har alt forlatt sørkysten, men uten å legge igjen stort. 

Lavia, som verdsettes til £45 millioner og Ward-Prowse er lagets beste salgsobjekter.

Interessen for førstnevnte fra Liverpool, Chelsea og Arsenal er godt kjent. Men flere faktorer kan spille inn på en overgang.

– Det vil ikke være en veldig stor overraskelse dersom Thiago drar

– Det vil ikke være en veldig stor overraskelse dersom Thiago drar

Thiago Alcantara linkes bort fra Liverpool.

– Jeg tror det kan komme to signeringer til

David Lynch:– Jeg tror det kan komme to signeringer til

Journalist og liverpool.no-spaltist David Lynch tror det kommer flere signeringer – men rundt Romeo Lavia er det foreløpig stille.

James Ward-Prowse, som for så vidt var løst koblet til Liverpool tidligere, sin alder (28) gjør at det er mindre trøkk, men rundt 10 klubber skal ha forhørt seg.

Med Declan Rice-salget til Arsenal har West Ham penger, samt behov for en midtbanespiller. Problemet er at det vet de selgende klubbene ved bordet også.

Southampton skal verdsette kaptein Ward-Prowse til £35-40 millioner, mens West Ham ikke skal se for seg mer enn £20 millioner. «The Hammers» har og Fulhams Joao Palhinha i kikkerten men også den prisen synes de er vel høy.

Liverpool er fortsatt bookmakernes favoritt til å sikre seg Lavia.