Szoboszlai har fått råd fra Haaland, og de kan bli naboer

De to er jevnaldrende og har fulgt samme karrierevei.

Liverpools siste storkjøp avslører til ungarske Nemzeti Sport at han allerede har snakket med Manchester Citys Erling Braut Haaland om livet i Premier League.

– Såpass at Erling Haaland også har gitt meg råd om å finne bosted, og det kan godt hende vi blir naboer, sier Dominik Szoboszlai.

De to 2000-modellene ble gode venner da de spilte sammen i Red Bull Salzburg, før de begge fortsatt karrieren i Bundesliga hos henholdsvis Borussia Dortmund og RB Leipzig.

– Jeg fikk vite fra han at flere spillere bor i et rolig område halvveis mellom Manchester og Liverpool, hvor privatlivet kan bevares, og jeg får se hva han snakket om på mandag, jeg er veldig nysgjerrig.

UEFA NATIONS LEAGUE-JUBEL: Peter Gulacsi og Dominik Szoboszlai viser følelser høsten 2022.

UEFA NATIONS LEAGUE-JUBEL: Peter Gulacsi og Dominik Szoboszlai viser følelser høsten 2022.

Supporterne vil håpe på to ting. At Szoboszlai har samme effekt som det Haaland hadde i City, og at vennskapet legges til side når det er storkamp mot Manchester-klubben.

– Det er naturlig at vi legger vennskapet vårt til side under Liverpool-Manchester City-kampene, det blir definitivt en fantastisk opplevelse å spille mot hverandre.

Mange meldinger og hilsener

Ungarerens telefon har gått varm den siste tiden, og norske Haaland er ikke den eneste som har vært i kontakt.

Tidligere Liverpool-spiller Peter Gulacsi er blant dem som har oversendt sine lykkeønskninger.

– Jeg har allerede snakket med ham, og han vet hvordan forholdet vårt er.

Blir Liverpools fjerde signering fra Red Bull-systemet

Blir Liverpools fjerde signering fra Red Bull-systemet

Liverpool fortsetter å handle spillere fra Red Bull-klubbene.

– Dominik er like talentfull som Erling Haaland

– Dominik er like talentfull som Erling Haaland

Szoboszlais tidligere trenere har dratt frem superlativene ved flere anledninger.

Målvakten var i Liverpool fra 2008-2013. Turen gikk så til Red Bull Salzburg, før Szoboszlais tid, men da midtbanespilleren ble hentet til RB Leipzig var Gulacsi alt på plass der.

– Fra første minutt kunne jeg stole på hans hjelp og støtte. Han var en veldig god lagkamerat, og jeg håper han har kommet seg etter skaden og at det blir nok en Champions League-kamp mellom Liverpool og RB Leipzig hvor han kan prøve å redde frisparket mitt.

Planen videre nå for Szoboszlai er trening, papirarbeid, se på eiendommer, si far vel til Leipzig og en tur til Budapest, før han møter til preseason i Liverpool 10. eller 11. juli.