Europa League-trekning fra 13:00 fredag: UEFA-sjefen utelukker at Saudi Pro League-klubber deltar i Champions eller Europa League

Uansett hvilken europeisk turnering Liverpool spiller i, vil ikke Aleksander Ceferin slippe til klubber fra andre kontinenter.

Torsdag kveld ble Champions League-gruppene trukket, hvor særlig Newcastle fikk en tøff vei i sin retur til turneringen.

Og på fredag skal Liverpool få vite hvem de skal opp mot i Europa League-høsten.

I den forbindelse har UEFA-sjef Aleksander Ceferin betrygget alle som ser med skrekk og gru på det som hender i Saudi-Arabia.

– Det er ikke en trussel, vi så en lignende tilnærming fra Kina, som kjøpte spillere på slutten av karrieren ved å tilby dem masse penger, fastslo sloveneren for franske L'Équipe.

– Kinesisk fotball utviklet seg ikke og kvalifiserte seg ikke for VM senere. Det er ikke den riktige måten å gjøre det på.

Stenger døra for å delta i UEFA-turneringer

Flere tror at UEFA og FIFA ikke vil klare å si nei til de enorme pengene fra Midtøsten. Emiratene og Qatar har allerede hatt FIFA Club World Cup, sistnevnte hadde også fotball-VM, og den neste utgaven av VM for klubblag skal gå i Saudi Arabia.

Ceferin vil derimot ikke åpne opp.

– Det er kun europeiske klubber som får delta i Champions League, Europa League og Conference League.

Kan vi få en bortekamp i Norge, sydentur til Kypros eller en tvekamp mellom Høgmo og Klopp?

Lagene i hatten er klare, og Europa League-gruppene trekkes fredagKan vi få en bortekamp i Norge, sydentur til Kypros eller en tvekamp mellom Høgmo og Klopp?

Nå er det klart hvilke lag Liverpool kan trekke i Europaligaens gruppespill.

– Dette er en trussel for Premier League og Europas toppligaer, og de vet det

– Dette er en trussel for Premier League og Europas toppligaer, og de vet det

The Athletics David Ornstein sier at ingen så Saudi Pro League komme, og at nå har alt endret seg.

Selv om navnene er betydelig mer oppsiktsvekkende enn de som i sin tid gikk til USA, Australia, Russland og Kina, mener 55-åringen at det er feil måte å gjøre det på.

– De burde jobbe for å utdanne og utvikle spillere og trenere, men det er ikke mitt problem.

– Så langt jeg vet, drømmer ikke Mbappé og Haaland om å spille i Saudi-Arabia.

Liverpool.no vil følge Europa League-trekningen fra Grimaldi Forum i Monaco. Den starter 13:00 norsk tid.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.