Lagene i hatten er klare, og Europa League-gruppene trekkes fredagKan vi få en bortekamp i Norge, sydentur til Kypros eller en tvekamp mellom Høgmo og Klopp?

Nå er det klart hvilke lag Liverpool kan trekke i Europaligaens gruppespill.

Etter å ha endt på femteplass forrige sesong skal Liverpool for første gang siden 2015/16-sesongen delta i UEFA Europa League.

Den gang tok Jürgen Klopp og Liverpool seg helt til finalen, hvor det endte med tap til Sevilla. Det er den eneste turneringen Klopps Liverpool har deltatt i og ikke vunnet, og nå håper laget å gå hele veien i turneringen. 

Fredag klokken 13.00 er det duket for trekning til Europaligaens gruppespill, og nå er motstanderne mer eller mindre klare. Blant dem er det flere interessante motstandere. 

Kor ska vi reis hen?

Flere norske Liverpool-supportere håper nok at de rødkledde skal trekke Molde i gruppespillet i europaligaen. Erling Moes menn klarte ikke å overliste Galatasaray i playoffen til Champions League, og må dermed ta til takke med Europaligaen. 

Det vil gi en unik mulighet til en bortetur i eget land, og kanskje vil det være mulig å få et glimt av Klopp og Liverpool-spillerne på sin daglige gåtur før kampen. 

En annen norsk kjenning Liverpool kan møte i europaligaen er Per-Mathias Høgmo, som på imponerende vis har ledet svenske BK Hacken til det nest gjeveste selskapet. 

VERDENSMANN: Klopp kan få bryne seg på Per-Mathias Høgmo i europaligaen.

VERDENSMANN: Klopp kan få bryne seg på Per-Mathias Høgmo i europaligaen.

Lag som Sheriff Tiraspol (Moldova), Qarabag (Aserbadsjan) og Aris Limassol (Kypros) kan by på noen spennende reiser for Liverpools bortesupportere. 

Dette er alle lagene som er i hatten i fredagens trekning:

Ajax Amsterdam (Nederland), Aris Limassol (Kypros), Athen (Hellas), Atalanta (Italia), Brighton (England), Freiburg (Tyskland), BK Hacken (Sverige), LASK Linz (Sveits), Bayer Leverkusen (Tyskland), Maccabi Haifa (Israel), Marseille (Frankrike), Molde (Norge), Olympiacos (Hellas), Panathinaikos (Hellas), Rakow (Polen), Qarabag (Aserbadsjan), Rangers (Skottland), Real Betis (Spania), Rennes (Frankrike), Roma (Italia), Servette (Sveits), Sheriff Tiraspol (Moldova), Slavia Praha (Tsjekkia), Sparta Praha (Tsjekkia), Sporting (Portugal), Sturm Graz (Østerrike), Toulouse (Frankrike), Backa Topola (Serbia), Union Saint-Gilloise (Belgia), Villarreal (Spania), West Ham United (England)

Slik fungerer trekningen

Trekningen av Europaligaens gruppespill starter som nevnt klokken 13.00 fredag, og gjennomføres på Grimaldi Forumet i Monaco. 

De 32 lagene kommer til å bli delt inn i fire ulike nivåer basert på klubbenes koeffisient. De fire pottene kommer til å bekreftes fredag morgen. Det er ikke mulig å møte lag fra samme pott eller fra samme land. 

Kampdatoene kommer til å bekreftes i kjølvannet av trekningen. 

Hele seansen kommer til å sendes på UEFAs nettsider og på Viaplay. 

Forhørte seg med Robertson og van Dijk før overgangen til Celtic

Phillips lånes til Celtic det neste halvåretForhørte seg med Robertson og van Dijk før overgangen til Celtic

Stopperen skal i motsetning til resten av Liverpool-spillerne delta i Champions League den kommende sesongen.

Ser ut til å signere ny langtidskontrakt før han drar på utlån

Ser ut til å signere ny langtidskontrakt før han drar på utlån

Overgangssommeren 31.aug 21:15