Bournemouth satser ungt og lovende med ny manager

Dette har lørdagens motstander gjort i sommer.

Lørdag er det klart for Liverpools første hjemmekamp for sesongen, og motstander er Bournemouth. Sist Bournemouth gjestet Anfield var for 51 uker siden. Da vant de røde 9-0, og alt gikk inn. Det ble Scott Parkers siste kamp som manager for klubben, før han ble erstattet av Gary O’Neil.

O’Neil fikk overraskende sparken i sommer, etter å ha reddet plassen med Bournemouth – og han ble erstattet av 41 år gamle Andoni Iraola som har imponert stort med Rayo Vallecano i La Liga.

Det var et valg som fikk en del kritikk i engelsk presse, mens andre eksperter har rost Bournemouth for å gi tillit til en manager det er ventet kan gå langt. Som da Southampton i 2013 sparket populære Nigel Adkins for å satse på Mauricio Pochettino…

Slik gikk det i sesongpremieren:

Satser ungt

Parker fikk sparken for et år siden etter å ha kritisert eierskapet for aktiviteten på overgangsmarkedet. Denne sommeren ser det ut til at de har litt større ambisjoner.

Det er så langt handlet spillere for nesten 90 millioner pund.

Det største kjøpet er Alex Scott, som var en veldig ettertraktet 19 år gammel midtbanespiller fra Bristol City. Liverpool var også koblet til ham en stund. Han kostet 25 millioner pund, men kommer ikke til å spille på Anfield. Han har fått en liten kneskade som vil holde ham ute i et par måneder.

De har kjøpt Hamed Traoré fra Sassuolo for 20 millioner pund. Traoré hevdet å være bror til Manchester Uniteds Amad Diallo. Han er en 23 år gammel ivoriansk landslagsspiller som kan spille overalt på midten, men i hovedsak er han der for å bidra offensivt. Han var på lån i Bournemouth også forrige sesong, og spilt sju kamper. Justin Kluivert har kommet for 10 millioner pund. Han har ikke hatt den karrieren mange forventet da han slo gjennom i Ajax, og Bournemouth blir hans sjette klubb i en alder av 24. Mot West Ham startet han på benken, men kom inn.

DEBUTERTE: Max Aarons debuterte for Bournemouth mot West Ham.

DEBUTERTE: Max Aarons debuterte for Bournemouth mot West Ham.


Bournemouth vant også kampen om høyreback Max Aarons, som var linket til alt og alle av toppklubber da Norwich sist var oppe i Premier League. De fikk han for sju millioner pund, og han startet kampen mot West Ham forrige helg. De har også forsterket på venstrebacken, der Milos Kerkez er kjøpt fra AZ Aklmaar for 15,5 millioner pund. Han startet også i sesongpremieren.

Ionut Radu er en rumensk målvakt som er lånt fra Inter. Han er backup for Neto, og startet første kamp på benk. Romain Faivre kostet 12,8 millioner pund da de kjøpte ham fra Lyon, men han ble sendt rett på lån til Lorient.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 16.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Denne sommeren har AXA Training Centre fått «Melwood Arena»

Denne sommeren har AXA Training Centre fått «Melwood Arena»

Lijnders sin siste idé har kommet på plass i Kirkby.

– Jeg har forbedret meg mye som defensiv midtbanespiller i Tyskland

– Jeg har forbedret meg mye som defensiv midtbanespiller i Tyskland

Liverpools neste signering spilte mye midtstopper tidlig i karrieren.