– Jeg har forbedret meg mye som defensiv midtbanespiller i Tyskland

Liverpools neste signering spilte mye midtstopper tidlig i karrieren.

Det virker som det bare er et spørsmål om tid før Wataru Endo presenteres som ny Liverpool-spiller. Går alt som vi forventer, kan han være registrert før fristen på fredag kl. 13.00 norsk tid, og være aktuell for troppen mot Bournemouth på lørdag.

Endo har vært et ukjent navn dersom en ikke har fulgt veldig godt med på Bundesliga. Før han kom til tysk fotball i 2019 spilte han i Belgia, og før det i hjemlandet Japan frem til han var 25 år gammel. Det tok lang tid før han kom seg til Europa – og ifølge Transfermarkt har han spilt flere kamper som midtstopper enn på midten dersom en ser på karrieren hans.

I Stuttgart har han vært defensiv midtbane.

– Jeg tror hele spillet mitt har forbedret seg. Når du spiller i en tøffere liga så krever det at du utvikler ferdighetene dine jevnt over, både teknisk og fysisk, i tillegg til å være hurtigere på banen, sa Endo i et intervju med FIFA.com i mai. Intervjuet ble først gjengitt av Liverpool Echo

– Jeg tror evnene mine som defensiv midtbanespiller har forbedret seg ekstremt i tiden i Tyskland, og spesielt evnen til å vinne dueller én mot én, det er trolig den delen av spillet mitt som har hatt størst forbedring.

Sjelden skadet

Har en ikke full oversikt over Bundesliga, kan en ha merket seg Endo i VM i Qatar. Der var han kaptein for et Japan som imponerte stort, og endte foran både Spania og Tyskland i gruppe E. Det sa stopp i åttendedelsfinalen mot Kroatia etter straffekonkurranse.

For et Liverpool-lag som har slitt veldig mye med skader de siste sesongene, er skadehistorikken til 30-åringen lovende lesning. Han har stort sett vært tilgjengelig.

Endo har spilt i 33 av 36 ligakamper i hver av de tre siste sesongene.

– Jeg tror ikke det er noen stor hemmelighet. Jeg har en økt med treneren min online en gang i uken, og det har hjulpet meg med å unngå skader. Jeg tror også det har forbedret meg fysisk og hvordan jeg skal bruke kroppen min i kampene, uttalte han i FIFA-intervjuet.

Stuttgart har funnet erstatteren og utnevnt ny kaptein

Stuttgart har funnet erstatteren og utnevnt ny kaptein

Det er bare et spørsmål om tid før Waturu Endo er Liverpool-spiller.

Nyheter 17.aug 19:43
Bilder skal vise Endo etter medisinsk sjekk

Bilder skal vise Endo etter medisinsk sjekk

Liveblogg 17.aug 18:15