Denne sommeren har AXA Training Centre fått «Melwood Arena»

Lijnders sin siste idé har kommet på plass i Kirkby.

Assistentmanager Pep Lijnders er glad i nye ideer, og nå har en av ideene hans blitt realisert på AXA Training Centre. Det er et område på treningsfeltet på Kirkby der det har blitt satt opp noe som kan minne om «cageball».

Buret er blitt installert for at spillerne skal få finjustert teknikken sin, spesielt i trange situasjoner, og er Lijnders sin idé for at de ikke skal glemme gatefotballen. Det har fått navnet «Melwood Arena».

– Jeg spurte Jürgen hva budsjettet var i fjor, og sa at jeg kunne tenkt meg å bygge et bur, slik at det blir som en bane for gatefotball. Jürgen er bare strålende i slike saker, sier Lijnders i Training Ground Guru sin podcast. Det var thisisanfield.com som først omtalte det.

Assistenten forteller at Klopp alltid er åpen for nye ideer.

– Jeg forteller ham ideen, og sier «dette ønsker jeg på grunn av dette, dette og dette», og sier at jeg mener at vi trenger å bli bedre på den siste tredjedelen av banen og mer kreative, og at vi må klare å holde bedre på ballen på små områder, forteller Lijnders.

Alltid åpen for nye ting

– Vi kan utvikle 100 øvelser, men det beste ville være å gjenskape selve gaten. Det tok en stund å bygge det, og det kostet en del penger, men vi hadde et bra budsjett så det gikk, sier han.

– Vi designet det selv, og jeg spurte spillerne hva vi skulle kalle det. Det ble Melwood Arena.

Lijnders har som kjent en fortid i Porto, og der hadde de noe lignende de brukte på trening.

– Det er noe som kommer fra Porto, og i Porto sa vi «vi elsker dem som hater å tape». Ballen er hele tiden i spill, og kan ikke gå ut. Du spiller fem mot fem, og vinneren blir stående. Tingene du ser der, med kreativiteten og typen mål – det er forbløffende.

Den offensive midtbanespilleren Liverpool lenge ble koblet til har blitt solgt

Den offensive midtbanespilleren Liverpool lenge ble koblet til har blitt solgt

Overgangssommeren 18.aug 08:16
– Jeg har forbedret meg mye som defensiv midtbanespiller i Tyskland

– Jeg har forbedret meg mye som defensiv midtbanespiller i Tyskland

Liverpools neste signering spilte mye midtstopper tidlig i karrieren.