Debutanten ble sendt på banen da det gjaldt som mest – og leverte en knallgod prestasjon

Flere ble kanskje overrasket da Jürgen Klopp valgte å sette på Jarell Quansah på 0-1.

Darwin Nunez, 2-1 og snuoperasjonen var et faktum. Uruguyaneren kom innpå i det 77. minutt, og leverte endelig varene i Liverpool-drakten igjen.

24-åringen var riktignok ikke den eneste som kom på banen like før 1-1 målet. Jarell Quansah, som imponerte flere i pre-season, skulle også på til sin debut.

Joel Matip var ferdigspilt, og Liverpool måtte avslutte kampen med Gomez og unggutten på midtforsvaret. Det var en oppgave duoen tok på strak arm, på en vanskelig bortebane.

– Han var ikke skadet, men han så sliten ut. Det er lenge siden gutten spilte en 90-minutters kamp. Det ble 70 minutter for ham, og så har vi Quansah på benken. Han er et vanvittig talent, sa Klopp etter kampslutt.

MURVEGG: Jarell Quansah og Liverpool lot ikke Newcastle kjøre over dem, selv da resultatet var 1-1.

MURVEGG: Jarell Quansah og Liverpool lot ikke Newcastle kjøre over dem, selv da resultatet var 1-1.

20-åringen fikk sin Liverpool-debut da han ble byttet inn sammen med Darwin Nunez. Jürgen Klopp har fått mye skryt for byttene sine, og Quansah er utvilsomt en av spillerne han traff godt på.

Liverpool-treneren oppsummerer prestasjonen slik:

Han leverte to gode pasninger, og veldig viktige pasninger. Vi trengte litt flaks i det defensive arbeidet. Vi var dype, litt passive, og de kunne skyte. Heldigvis hadde vi Alisson.

– Det var flere fine historier utenom resultatet, og å sende Quansah på banen er en av dem, konkluderte Klopp.

Etter kampslutt høstet debutanten ros fra visekaptein Trent Alexander-Arnold. 24-åringen var nok svært fornøyd med innsatsen som ble lagt ned, spesielt med tanke på den svake involveringen like før Gordons åpningsmål.

– Guttene som kom inn var enestående. Jarell Quansah hadde en fenomenal første kamp for oss. Å komme inn i en atmosfære og et miljø som dette er ekstraordinært, og å klare seg så bra og prestere på den måten er helt unikt, sa scouseren.

Med Ibrahima Konate ute til over landslagspausen, kan det dukke opp flere muligheter for midtstopperen i tiden som kommer, i konkurranse med Joel Matip og Joe Gomez.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende på over 1000 kamper som fotballtrener

– Jeg har aldri opplevd noe lignende på over 1000 kamper som fotballtrener

Klopp mener seieren over Newcastle med ti mann var en større prestasjon enn da laget slo Barcelona i semifinalen av Champions League.

– Dette var en av de beste prestasjonene vi har levert under Klopp

– Dette var en av de beste prestasjonene vi har levert under Klopp

Trent Alexander-Arnold er tydelig på at denne kampen kommer til å huskes i lang, lang tid.