Selv etter imponerende sesongstart mener Klopp at Szoboszlai har mer å vise– Det er mye mer i vente når han får tilpasset seg helt

Tyskeren har blitt imponert av at ungareren har gått rett inn i laget og vært toneangivende i de første kampene. Allikevel tror han Liverpool-supportere har mye mer å se frem til.

Når Liverpool og Newcastle United møtes på St. James Park søndag, fremstår allerede nyinnkjøpte Dominik Szoboszlai som selvskreven i laget. 

I de to første kampene har 22-åringen fra Ungarn imponert på midtbanen, med sin kraftfulle stil og evne til å bidra i avgjørende øyeblikk. Han skaffet straffesparket som førte til ledermålet mot Bournemouth med en lur finte på kanten av 16-meteren, og skjøt skuddet som Diogo Jota var framme på returen av. 

En som naturlig nok også har vært begeistret etter ungarererens første kamper i rødt er Jürgen Klopp. Allikevel tror tyskeren at det er mye mer i vente. 

– Ikke til salgs!

– Ikke til salgs!

Ryktebørsen 26.aug 22:40
Joelinton er klar for kamp – og nysignering kan få sin debut

Siste nytt fra motstanderleiren:Joelinton er klar for kamp – og nysignering kan få sin debut

Ingen nye skader i Newcastle-leiren, men en viktig midtbanespiller må se kampen fra tribunen.

Nyheter 26.aug 18:36

Energi, teknikk og lidenskap

– Jeg likte det jeg og alle andre så: energien kombinert med teknikken og lidenskapen. Han har alle egenskapene man ønsker å se, og det siste man skulle tro når man ser han spille er at han bare er 22 år gammel. Det er mye mer i vente når han får tilpasset seg helt, sa tyskeren i et intervju med Sky Sports om den ungarske eleven, gjengitt av Liverpools hjemmeside.  

Klopp legger ikke skjul på at han er fornøyd med å ha sikret seg Szoboszlai. 

– Det er åpenbart at han ikke har noen problemer med å tilpasse seg, men det er allikevel mer i vente og vi er veldig fornøyde med ham. Siden den første dagen han kom har han vært full av energi, og han er allerede et midtpunkt i laget. Det er veldig godt nytt. 

MIDTPUNKT: Szoboszlai er ikke redd for å lede an, selv om han er ny i laget.

MIDTPUNKT: Szoboszlai er ikke redd for å lede an, selv om han er ny i laget.

Etter å ha blitt oppfostret i Red Bull-systemet siden han begynte å klatre den europeiske fotballstigen, har ikke Szoboszlai hatt noe problem med å tilpasse seg Klopps press-fokuserte system. 

– Han elsker å spille denne typen fotball. Han har en litt annerledes rolle enn i Leipzig, og med hans egenskaper kan han spille høyere oppe i banen også, sier Klopp og utdyper videre: 

– Han er rask og kan ta med seg ballen forbi spillere, og har også god teknikk. Vi har ikke fått se avslutteregenskapene ordentlig enda, men skuddfoten hans er spesiell. Vi har hatt ham noe dypere for å involvere ham mer i kamper - han trives med det og gjør det veldig, veldig bra. 

Flytende system

Selv om rollen til den ungarske midtbanespilleren har vært som en indreløper i de første kampene, sier Klopp at det kan endre seg i løpet av sesongen. 

– Nå har vi spilt på samme viset i de to første kampene og i pre-season også, men det er ikke et ferdig produkt. Det er ikke skrevet i stein at vi skal spille slik eller slik. 

Tidligere i uken sa den ungarske landslagssjefen Marco Rossi at han syntes Szoboszlai hadde egenskaper som kunne gjøre ham til en fremragende dyp midtbanespiller i fremtiden. Klopp er enig i at 22-åringen kan bekle flere ulike roller, selv om han ikke nevner den dype rollen konkret. 

– Utenom posisjonen han spiller i nå, kan han spille på den andre siden av midtbanen uten noe problem, i omtrent alle posisjoner i 4-4-2 og i fronttrioen. Det avhenger av hvem som er tilgjengelig og hvordan vi ønsker å spille. 

Nå venter den største testen så langt for Dominik Szoboszlai og Liverpool, mot Newcastle med en kraftfull midtbane som sannsynligvis vil bestå av Bruno Guimaraes, Joelinton og Sandro Tonali. 

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Jürgen Klopp har fire alternativer å vurdere, om ryktene stemmer.

Nyheter 26.aug 14:43
Jesse Marsch er 100% sikker på at Szoboszlai vil bli en verdensstjerne

Jesse Marsch er 100% sikker på at Szoboszlai vil bli en verdensstjerne

Gleder du deg til å se Dominik Szoboszlai briljere mot Newcastle?

Nyheter 26.aug 12:01