Jesse Marsch er 100% sikker på at Szoboszlai vil bli en verdensstjerne

Gleder du deg til å se Dominik Szoboszlai briljere mot Newcastle?

Dominik Szoboszlai har lenge vært et megatalent i fotball-Europa, og flere kjente nok godt til ungareren før han ankom Merseyside i starten av juli.

Den offensive midtbanespilleren er Ungarns kaptein, og har de siste ukene vist at han har få problemer med å ta på seg et stort ansvar, tross sin unge alder.

I opptakten til Newcastle-kampen søndag har The Telegraph-journalist Chris Bascombe intervjuet tidligere RB Salzburg- og RB Leipzig-trener Jesse Marsch for å snakke om sin tidligere elev.

Szoboszlai blir ofte omtalt som «den nye Puskas» av sine egne landsmenn, men amerikaneren sammenligner 22-åringen med en helt annen.

– Han er en moderne versjon av David Beckham. Når ballen er på høyrefoten hans kan han plassere den hvor som helst. Presisjonen og farten han legger i ballen er helt absurd. Jeg sier «moderne tid», for han er mer bevegelig og mer dynamisk (enn Beckham var), sier Marsch.

23 ÅR SIDEN: David Beckham er svært kjent som sin gode dødballfot. Marsch mener Szoboszlai er i samme klasse.

23 ÅR SIDEN: David Beckham er svært kjent som sin gode dødballfot. Marsch mener Szoboszlai er i samme klasse.

Marsch, som for øyeblikket er arbeidsledig etter tiden i Leeds, forteller Bascombe om en fersk ferie i Budapest. Han forteller at landslagskapteinens ansikt var overalt i Ungarns hovedstad.

– Jeg vet at Szobo nyter det ansvaret. Han har forberedt seg på dette i flere år, og det måtte ende slik. Han er håpet og stoltheten til Ungarn, og blir sett på som den nye Puskas. Jeg snakket med faren og agenten hans da han var ung, og det var aldri tvil om hva han skulle bli, sier han.

Tiden i RB Salzburg

Marsch har nemlig sett Szoboszlais lederegenskaper i ung alder, da han slo gjennom i Østerrike. Amerikaneren forteller om en spesifikk situasjon fra 2020. Da var ungareren 19 år.

– Vi hadde et lagmøte, og jeg stile Szobo foran alle og sa: «Du er klar for å lede dette laget» . Det gjorde han, og dagen etter scoret han det første målet i cupfinalen.

– En stund etterpå vant vi 7-2 mot Rapid Wien i ligasammenheng. De hadde aldri sluppet inn syv mål på hjemmebane i sin 120 år lange historie. Han scoret ett mål og hadde to-tre målgivende pasninger, mimrer den tidligere RB Salzburg-treneren.

Like etter storseieren kom covid-19 pandemien skyldende inn over Europa, og fotballen ble satt på vent. Da den returnerte ut på våren var Szoboszlai i kjempeform, og fortsatte storspillet.

– Alle visste hvor god han ville bli, og han var skapt for å bli en superstjerne.

2020: Dominik Szoboszlai ble en av RB Salzburgs største stjerner for tre år siden.

2020: Dominik Szoboszlai ble en av RB Salzburgs største stjerner for tre år siden.

Sammenlignes med tidligere lagkamerat

22-åringen ble ofte benyttet på kantene og i den offensive midtbanerollen i Østerrike, og foran seg hadde han norske Erling Haaland.

Den nåværende Manchester City-spissen ankom Premier League i fjor sommer, et år før sin tidligere lagkamerat Szoboszlai.

– Yngre spillere har en tendens til å være mer ekstroverte, og det kan ofte tolkes som arroganse. For en fotballspiller kan det være en god egenskap. En ung spillers potensiale kan også sammenlignes med personligheten deres, sier Marsch.

– Det flotte med Szobo og Erling (Haaland) er at deres arroganse aldri er egoisme. De var fryktløse i ung alder, og ble gode venner. De to visste nok godt at de ville være i verdenstoppen allerede da.

GODE VENNER: Haaland og Szoboszlai spilte sammen i RB Salzburg. I november møtes de som konkurrenter i Premier League.

GODE VENNER: Haaland og Szoboszlai spilte sammen i RB Salzburg. I november møtes de som konkurrenter i Premier League.

Marsch understreker igjen at Szoboszlais arroganse aldri har handlet om personlig vinning. Ifølge amerikaneren elsker ungareren å være en del av et lag, og oppnå suksess med lagkameratene sine.

– Et kupp av de sjeldne (for Liverpool). Han har en eleganse, en teknisk evne og en fysisk pakke som gjør ham i unik. Det er ikke mange spillere med en slik fyiskk, som også har en utrolig intelligens, forklarer han.

Erling Haaland viste seg frem for alvor for Manchester City forrige sesong. 52 mål og tre trofeer ble fasit for nordmannen, og Marsch er skråsikker på at Szoboszlai vil finne lignende suksess.

– Den duoen er skapt for å bli blant de beste i verden i sine posisjoner.

Jürgen Klopp må igjen forsvare klubbens pengebruk på overgangsmarkedet

Jürgen Klopp må igjen forsvare klubbens pengebruk på overgangsmarkedet

Det er ikke alltid så enkelt å være Liverpool-trener, ifølge Klopp.

– Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det

– Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det

Det forlengede overgangsvinduet i Saudi-Arabia skaper hodebry for Jürgen Klopp.