Endo får sin debut mot Newcastle: – Wataru har sett veldig bra ut på trening så langt

Lagoppstillingen til den vanskelige bortekampen på St. James Park er klar.

Liverpool står overfor det som har blitt en av de vanskeligste bortekampene i sesongen når de gjester Newcastle United på St. James Park søndag. 

Nå er det klart hvilke elleve spillere Jürgen Klopp har startet med mot Eddie Howes menn. 

Laget mot Newcastle: Alisson Becker Trent Alexander-Arnold Joel Matip Virgil van Dijk Andy Robertson Wataru Endo Dominik Szoboszlai Alexis Mac Allister Mo Salah Luis Diaz Cody Gakpo

Benken: Caoimhin Kelleher Joe Gomez Darwin Nunez Harvey Elliott Diogo Jota Kostas Tsimikas Stefan Bajcetic Ben Doak Jarell Quansah

Endos første start - Matip inn for Konaté

Det var lenge usikkert om Ibrahima Konaté kom til å rekke oppgjøret mot Newcastle United, og franskmannen er hverken å se på banen eller på benken. I stoppergigantens fravær er det Joel Matip som får tillit fra start. 

Wataru Endo fikk et innhopp mot Bournemouth forrige helg, og får muligheten fra start på St. James Park ved siden av Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister. 

– Wataru har sett veldig bra ut på trening så langt, men dette blir en stor prøve. Vi møter et godt fotballag og et lag som presser høyt. Det blir vanskelig, men vi skal prøve vårt beste, sa Klopp til Sky Sports før kampen. 

På topp bekler Mo Salah og Luis Diaz hver sin ving, og Cody Gakpo starter som midtspiss. Årsaker til at nederlenderen ble foretrukket foran Diogo Jota - som har startet sesongens to første kamper på topp - skal være at portugiseren har slitt med sykdom i oppkjøringen. 

Slik stiller Newcastle

For Newcastles del er startoppstillingen som følger: Pope Trippier Botman Schar Burn Tonali Guimaraes Joelinton Gordon Isak Almiron

Benk: Dubravka Lascelles Targett Livramento Barnes Murphy Anderson Longstaff Wilson

Eddie Howe er manageren Klopp trives best mot, men på St. James Park er det ikke mange som slår Newcastle

Eddie Howe er manageren Klopp trives best mot, men på St. James Park er det ikke mange som slår Newcastle

Liverpool har kun tapt en kamp mot et lag ledet av Eddie Howe, men står overfor det som har blitt en av de vanskeligste prøvene i ligaen når de møter Newcastle borte søndag.

Liverpool er avhengige av en solid høyreside dersom Newcastle skal slås - da passer det dårlig om Konaté er ute

Liverpool er avhengige av en solid høyreside dersom Newcastle skal slås - da passer det dårlig om Konaté er ute

Da Newcastle United knuste sterke Aston Villa i første serierunde, kom tre av målene fra venstresiden. Det er et område hvor Liverpool er skjøre.