Eddie Howe er manageren Klopp trives best mot, men på St. James Park er det ikke mange som slår Newcastle

Liverpool har kun tapt en kamp mot et lag ledet av Eddie Howe, men står overfor det som har blitt en av de vanskeligste prøvene i ligaen når de møter Newcastle borte søndag.

Etter at Eddie Howe tok over Newcastle United i midten av 2021/22-sesongen, har St. James Park blitt omgjort fra en relativt komfortabel bortetur til et av de vanskeligste stedene å få med seg poeng fra. 

Frem til mars forrige sesong var det kun de rødkledde som hadde tatt poeng mot «The Magpies», og det var bare et ligagulljagende Arsenal og Jürgen Klopps menn som klarte å slå Newcastle på St. James Park. 

Etter godkjente fire poeng på to kamper mot Chelsea (B) og Bournemouth (H), blir dette den skikkelige ordentlige prøven på hvor Klopps Liverpool står. 

Ekstrem utvikling

Det er en vanskelig bortekamp, mot et veldig godt lag. De har hatt en ekstrem utvikling under Eddie Howe, og har gjort noen smarte overganger - Tonali og Barnes peker seg ut som to veldig gode kjøp, sa Klopp på pressekonferansen før kampen. 

I sesongens første kamp møtte Newcastle et Aston Villa-lag som har vært blant ligaens beste etter at Unai Emery tok over som manager. Det endte med en knusende 5-1-seier. 

Klopp var på pressekonferansen før kampen tydelig på at dette blir en vanskelig oppgave for hans menn. 

– De har en veldig intensiv spillestil, en massiv atmosfære på St. James Park, og det blir en svært vanskelig kamp. De var veldig gode i den første kampen, og da var Aston Villa gode også. 

– Måten de kontret på var helt eksepsjonell. Farten de har i laget er veldig bra. De slipper inn lite mål og scorer. Det blir en skikkelig kamp, og vi har forsøkt å forberede oss så godt som mulig. 

Joelinton er klar for kamp – og nysignering kan få sin debut

Siste nytt fra motstanderleiren:Joelinton er klar for kamp – og nysignering kan få sin debut

Ingen nye skader i Newcastle-leiren, men en viktig midtbanespiller må se kampen fra tribunen.

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Jürgen Klopp har fire alternativer å vurdere, om ryktene stemmer.

KUNNE JUBLE: Klopp og Liverpool slo Newcastle på St. James Park i vinter.

KUNNE JUBLE: Klopp og Liverpool slo Newcastle på St. James Park i vinter.

Trives mot Howe

Av managerne Klopp har møtt over ti ganger, er Howe mannen tyskeren har best tall mot. På 14 kamper står kun Howe med en seier og et uavgjortresultat, begge i 2016/17-sesongen. 

Klopp husker enda tapet mot Bournemouth, da sørkystlaget snudde kampen og vant 4-3 på overtid, altfor godt. 

– Jeg husker dessverre enda et stygt tap mot Bournemouth rundt juletider. Jeg tror bare det er tilfeldig at tallene er slik. 

Under Howe har Newcastle kun tapt fire kamper på St. James Park, hvorav to av nederlagene kom mot Liverpool. Klopp tror noe av grunnen til at tallene hans er så bra mot Newcastle-manageren handler om flaks. 

– Eddie er en kjempegod trener. Jeg kan ikke forklare hvorfor statistikken min mot ham er så bra. Vi har nok vært heldige noen ganger, men det er sånn det er. 

Det gjenstår å se om Klopp kan fortsette seiersrekken mot Eddie Howe og Newcastle United når lagene møtes søndag. Kampen starter 17.30 og sendes på V Sport PL. 

Jürgen Klopp må igjen forsvare klubbens pengebruk på overgangsmarkedet

Jürgen Klopp må igjen forsvare klubbens pengebruk på overgangsmarkedet

Det er ikke alltid så enkelt å være Liverpool-trener, ifølge Klopp.

– Han ønsker seg til Premier League, og Liverpool følger med

David Lynch:– Han ønsker seg til Premier League, og Liverpool følger med

David Lynch trekker et nytt navn opp av hatten etter skaden til Ibrahima Konate.