Hevder Liverpools jakt på defensive midtbanespillere er over

Wataru Endo blir den eneste «sekseren» Liverpool kjøper denne sommeren, ifølge James Pearce.

I helgen fikk Wataru Endo sin Liverpool-debut, litt over et døgn etter at han ble offisielt klar for klubben, og bare timer etter at den internasjonale klareringen og arbeidstillatelsen var i orden.

Endo kom inn da Liverpool hadde fått Alexis Mac Allister utvist, og da Liverpools måtte forsvare seg mer i den siste halvtimen.

Liverpool betaler Stuttgart 16,2 millioner pund for 30-åringen. De rødes jakt på en ny defensiv midtbanespiller etter at Fabinho ble solgt til Saudi-Arabia har vært veldig offentlig, med mye dramatikk rundt de mislykkede forsøkene på å kjøpe Romeo Lavia og Moises Caicedo, før Endo-overgangen kom utav intet.

Skal ikke hente flere «seksere»

Liverpool har blitt linket til Cheick Doucoure fra Crystal Palace, men ifølge James Pearce i The Athletic er klubbens jakt på en defensiv midtbanespiller nå over. Klubben har ikke planer om å kjøpe flere spillere for «sekserrollen» denne sommeren, og ser på Stefan Bajcetic som et alternativ som skal få spilletid denne sesongen. 

Pearce skriver videre at Klopp måtte overtale eierne til å kjøpe Endo, og at det var verdt å gå bort fra klubbens vanlige strategi om å kjøpe yngre spillere. Thiago var inntil denne overgangen den eneste spilleren over 26 år som klubben hadde betalt overgangssum for, siden Ragnar Klavan kom i 2016.

Men det skal ikke være slik at Liverpools jakt på midtbanespillere er over, selv om de ikke lenger ser etter en spesialist i den dype rollen. De røde er fortsatt ute etter en midtbanespiller som kan brukes i flere roller, og Pearce nevner igjen interessen for Ryan Gravenberch som lenge har blitt linket. Han skriver at de røde vil være aktuelle for å kjøpe ham dersom Bayern bestemmer seg for at de vil lytte til bud.

I kontakt med folkene rundt Gravenberch

I kontakt med folkene rundt Gravenberch

Ryktebørsen 21.aug 08:39
– Da jeg hørte at Caicedo hadde dratt til Chelsea, tenkte jeg: «Kan dette skje?»

– Da jeg hørte at Caicedo hadde dratt til Chelsea, tenkte jeg: «Kan dette skje?»

Nysigneringen Wataru Endo ventet i spenning på nyheter fra Jürgen Klopp og Liverpool.