– Jeg var med kona mi, og hun skjønte med en gang at det var Jürgen som hadde ringt

Nederlenderen prøvde seg som manager i hjemlandet før han ble Klopps assistent, men kommer ikke til å forlate tyskerens side før vervet i Liverpool er over.

Da Jürgen Klopp og hans tidligere betrodde assistent Zeljko Buvac bestemte seg for å skille lag våren 2018, behøvde ikke tyskeren lang betenkningstid for å finne ut hvem han ønsket inn som assistent. 

Lijnders hadde vært en del av trenerteamet før han bestemte seg for å prøve lykken som hovedtrener for nederlandske NEC Nijmegen, og Klopp kjente godt til arbeidsmåtene og ideene til nederlenderen.

I et langt intervju med podkasten Training Ground Guru, forteller Lijnders om da han fikk telefonen fra tyskeren. 

Kunne ikke si nei

– Jeg hadde vært i Nijmegen i rundt tre måneder da Klopp ringte og sa at han sannsynligvis kom til å være på utkikk etter en ny assistent snart, og at han følte at vi kunne ta over fotballverden sammen. 

– Jeg var med kona mi, og hun skjønte med en gang at det var Jürgen som hadde ringt. Jeg visste med en gang at jeg skulle tilbake til Liverpool, og tilbake til det jeg elsket - å forberede og utføre treningsøkter. 

Årsaken til at Lijnders kunne se for seg å arbeide som Klopps høyre hånd, var enigheten om spillestil og treningsmetode. 

– Vi tror på de samme tingene, både når det kommer til spillestil og trening. Treningsmetoden hans var helt lik som den taktiske periodiseringen vi brukte i Porto, hvor jeg arbeidet tidligere. Vi kunne ikke ha jobbet sammen hvis ikke, ettersom jeg tror så sterkt på det. I tillegg tenkte vi likt om spillestil - at vi ikke skulle være et lag som lå dypt og slikt. 

Landslagssjefen mener Szoboszlai kan bli en fantastisk defensiv midtbanespiller, selv om ungareren selv ikke ønsker en slik rolle

Landslagssjefen mener Szoboszlai kan bli en fantastisk defensiv midtbanespiller, selv om ungareren selv ikke ønsker en slik rolle

Szoboszlai har imponert stort i en indreløperrolle i sesongens første kamper, men den ungarske landslagssjefen Marco Rossi mener eleven kan ha mye å bidra med fra en mer tilbaketrukken rolle.

Al Ittihad er interessert – men Liverpool vil ikke selge

Al Ittihad er interessert – men Liverpool vil ikke selge

Al Ittihad skal være klare til å gjøre et fremstøt for Salah, men Liverpool er forberedt på å avslå alle bud.

Samme filosofi

Nederlenderen sier det er filosofien til de to trenerne som gjør at samarbeidet fungerer så godt. 

– Det er ikke lett å si hvorfor vi jobber så bra sammen. Det handler nok om kjærligheten til spillet, og hvordan vi ser fotballen. En tysker og nederlender som arbeider sammen er ganske uvanlig - men det fungerer bra ettersom jeg ikke er en typisk nederlender og han ikke er typisk tysker. 

– Med tiden lærer man hverandre å kjenne - om det er gode eller dårlige folk, og om de tar eller gir energi. Man finner ut om de oppmuntrer deg, om de er egoistiske, om de ønsker å gi deg ansvar og slike ting. 

TETTE BÅND: Klopp og Lijnders feirer Premier League-tittelen.

TETTE BÅND: Klopp og Lijnders feirer Premier League-tittelen.

Da Mikel Arteta skulle ta over som Arsenal-sjef ønsket spanjolen å ha med seg Lijnders som sin assistent. Lijnders har ingen planer om å dra noe sted før prosjektet med Klopp er ferdig, og ønsker ikke å være noen andres assistent. 

– Jürgen har et stort hjerte. Jeg har sagt det tidligere, men jeg ønsker bare å være assistenten til Jürgen - etter det kan det være jeg prøver for meg selv igjen. 

Han sier at Liverpools sjef har endret måten man ser fotball på, på samme måte som mange av de største trenerne gjennom tidene har. 

– Hvis man ser på fortiden i fotball, så endret Sacchi måten å tenke på, trene og spille. Van Gaal gjorde det samme med Ajax, og Cruyff med Ajax. De klarte å endre en hel klubb, og måten å se fotball på - jeg synes Jürgen har gjort det samme, og det er det ikke mange som kan si. 

Lijnders håper grunnlaget som legges nå gjør at klubben kan være suksessfull i lang tid basert på de samme prinsippene.

– Jeg håper bare at klubben fortsetter på denne måten, at man ser spillet på dette viset, tror på det og utvikler akademiet til det. Det er en stor oppgave, men jeg håper klubben holder på denne identiteten i lang tid, avslutter han håpefullt i podkasten. 

Hele intervjuet kan høres her

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League sommeren 2023.

Innsikt 02.sep 09:47
Flere klubber har forhørt seg, og et nytt utlån er aktuelt

Flere klubber har forhørt seg, og et nytt utlån er aktuelt

Det er stor interesse for Tyler Morton.