– Trodde han skulle si at jeg måtte slutte å gi ballen vekk så ofte!

Alexander-Arnold føler seg klar til å ta ansvaret som en av de viktigste lederne i troppen.

– Jeg trodde han skulle si at jeg måtte slutte å gi ballen vekk så ofte! 

Det uttalte en spøkefull Trent Alexander-Arnold da han fikk spørsmål om sin nye rolle som visekaptein på tirsdagens pressekonferanse, til stor latter fra Jürgen Klopp og den fremmøtte pressen. 

– Fra spøk til alvor så var det en fantastisk overraskelse, og ikke en jeg forventet i det øyeblikket. Jeg trodde at vi kom til å ha en samtale om det på et tidspunkt, men ikke akkurat da. Det var spesielt, og et øyeblikk jeg kommer til å huske, sa scouseren om forfremmelsen. 

Under kan du se øyeblikket da Trent fikk beskjeden fra Klopp. 

Dette er Liverpools nye ledergruppe

Klopp bekrefter: Dette er Liverpools nye ledergruppe

En spiller har blitt lagt til i Klopps ledergruppe.

Nyheter 01.aug 11:27
– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

Pausepraten er tilbake. Og i første episode denne sesongen snakker vi om kapteinsvalget, og tar farvel med Jordan Henderson.

Podcast 01.aug 12:39

Klar for ansvaret

Selv om han bare er 24 år gammel, føler Trent seg mer enn klar nok for ansvaret. Han står allerede med i underkant av 300 kamper for klubben. 

– Jeg føler meg klar, og føler at jeg har vært en leder tidligere gjennom det jeg gjør hver dag på trening og blant spillerne. Jeg tror de andre ser meg som en leder, og er glad for at trenerene og de ansatte ser det også. 

– Mentaliteten min er at jeg ønsker å lede ved eksempel og sørge for å ta ansvar for det jeg gjør og hvordan laget presterer. Det er en fantastisk posisjon å være i, men nå er det mer ansvar på meg til å sørge for at vi oppnår det vi ønsker denne sesongen. 

Scouseren sier at det er mange harde timer med arbeid som ligger bak statusen han nå har fått. 

– Jeg har lagt ned mye hardt arbeid for å oppnå slike milepæler. Jeg er stolt over meg selv, og det får meg til å smile. Ambisjonen min har alltid vært å være Liverpools kaptein, og dette er et stort steg mot det. Jeg ser frem til å begynne sesongen og forhåpentligvis oppnå det vi ønsker. 

ØYEBLIKKET: Her får Trent beskjed fra Klopp om at han er lagets nye visekaptein.

ØYEBLIKKET: Her får Trent beskjed fra Klopp om at han er lagets nye visekaptein.

Scouseren hadde ingenting å si på at det var Virgil van Dijk som fikk det viktigste lederansvaret som kaptein for Liverpool. 

– Det gir fullstendig mening, han er kaptein for landet sitt. Det er mange kandidater i laget, og det ga nok manageren en hodepine - men en god type hodepine. Han har store sko å fylle i Henderson, men jeg er sikker på at Virgil kan følge opp det. Vi kommer til å se opp til ham. 

Liverpool-DNA

Da Klopp skulle bestemme seg for hvem som skulle ta over rollene som kaptein og visekaptein etter Jordan Henderson og James Milner, var Alexander-Arnold et av de første navnene som pekte seg ut. 

– Det som er bra i dette laget er at det er mange kandidater - både for kapteinsrollen og visekapteinsrollen. Jeg har kjent ham i syv år nå, og har sett ham utvikle seg som spiller og som mann. 

– Man trenger et spesielt DNA i denne klubben - og hvis det ikke skulle vært ham, hvem andre skulle det vært?

Tyskeren fastslår at det ikke er snakk om noen symbolsk handling på grunn av at 24-åringen er lokal og har gått gradene i akademiet, men at Trent har gjort seg fortjent til rollen. 

– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham, og vi har hatt samtaler om dette tidligere. For en gutt fra Liverpool er dette en stor ting, men det handler om personligheten hans, ikke hvor han er fra. Han fortjener det. 

Alexander-Arnold har allerede vært kaptein en gang for Liverpool da laget møtte Midtjylland i Champions League i 2020, og nå er det bare et spørsmål om hvor mange kamper det stopper på med kapteinsbindet rundt armen. 

Den nye kapteinen tror Alexander-Arnold kommer til å vokse på lederansvaret

Scouseren er Liverpools nye visekapteinDen nye kapteinen tror Alexander-Arnold kommer til å vokse på lederansvaret

Scouseren Trent Alexander-Arnold har fått ansvaret med å ta over stafettpinnen etter James Milner.

Nyheter 01.aug 09:49
– Dommerne skal bli mye strengere

– Dommerne skal bli mye strengere

Fotballforbundet og dommerforeningen tar grep for å få skikk på spillere, trenere og supportere.

Nyheter 31.jul 23:29